Новак Радивојевић, понос родног Лопаша и трстеничке општине

На недавно одржаној Међународној онлајн Олимпијади из микроелектронике, која је по 15. пут одржана у Јерменији, међу 370 такмичара из 10 земаља Новак Радивојевић из трстеничког села Лопаш освојио је прво место и златну медаљу.

Као најбољи студент на смеру електроника нишког Електронског факултета он је исти завршио и сада је мастер на програму електроника и микросистеми и тренутно ради у ИТ сектору. На овом такмичењу Новак каже да није очекивао овакву конкуренцију, мислио је да ће бити много јача, али шта је ту је и од 370 такмичара њих 28 је било у финалу.

“У фебруару месецу ове године би требало да радим на факултету као сарадник на настави на почетку, а касније као асистент или професор на катедри за електронику. У оквиру овог такмичења у Јерменији највећи фокус био је на дизајну и тестирању дигиталних интегрисаних кола, програмирање, структуре података и алгоритми. То је био један тест са теоријским задацима из свих тих области. Онај ко уради највише задатака и скупи највише поена је победник и ја сам био тај”, каже Новак коме ово није било прво такмичење на коме је победио.

На претходним је освојио неколико медаља, на домаћим, Регионалним и Међународним такмичењима из електронике и електротехнике и данас постиже све без потешкоћа. Већи број младих образованих људи отишао је у иностранство и тамо су постигли веће успехе у разним областима, а Новак каже да о томе и не размишља.

“Имам овде шта ми је потребно, уз велику подршку мојих родитеља, рођака, пријатеља, професора на факултету. Некако ми више одговара да радим од куће јер сам везан за свој дом и за свој крај. Моји планови се уклапају у планове факултета, тако да настављам даље и надам се да ћу успети да реализујем своје циљеве у животу”, рекао је на крају Новак Радивојевић који је, као и други успешни ученици и студенти, понос свог Лопаша и целе трстеничке општине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x