Познат састав Владе Србије, Анђелка Атанасковић министар привреде

Мандатарка за састав нове Владе Републике Србије Ана Брнабић данас је, након седнице председништва Српске напредне странке (СНС), изнела предлоге за будуће министре. Међу новим именима која ће у наредном периоду бити део нове Владе Србије налази се и Анђелка Атанасковић, актуелна директорка предузећа ППТ “Наменска” у Трстенику.

Анђелка Атанасковић рођена је 1958. године у Трстенику, где је завршила основну и средњу Техничку школу. Дипломирала је 1982. године на Машинском факултету Универзитета у Београду, одељење у Краљеву.Након завршетка студија запослила се у фабрици “Прва петолетка – наменска”.

“Жена змај”, како је председник Републике Србије Александар Вучић назвао, члан је Српске напредне странке од њеног оснивања 2008. године, а 2014. године постаје директорка ППТ “Наменска”. Са правом се може рећи да је захваљујући овој жени фабрика, која је била пред банкротом, постала лидер одбрамбене индустрије.

Године 2016. проглашена је за најбољег менаџера југоисточне Европе, приписана су јој и бројна признања регионалних и републичких привредних комора, а 2019. године Анђелка Атанасковић добила је октобарско признање општине Лепосавић за остварени допринос у области привреде.

На локалним изборима 2016. године била је прва на листи “Александар Вучић – Србија побеђује” и изабрана је за одборницу у Скупштини општине Трстеник. За одборницу СО Трстеник изабрана је и на локалним изборима 2020. са листе “Александар Вучић – За насшу децу”.

Влада Србије имаће 21 ресор и највероватније 2 без портфеља. Поред Анђелке Атанасковић, која ће водити портфељ привреде, чланови Владе биће и Синиша Мали – финансије, Бранислав Недимовић – пољопривреда, шумарство и водопривреда, Зорана Михајловић – рударство и енергетика, Александар Вулин – полиција, Небојша Стефановић – одрбана, Јадранка Јоксимовић – европске интеграције, Златибор Лончар – здравље и Вања Удовичић – спорт и омладина.

Нова лица у Влади Србије биће Ирена Вујовић – заштита животне средине, Томислав Момировић – грађевинарство, саобраћај и инфраструктра, Татјана Матић (СДПС) – туризам и телекомуникације, Маја Поповић – правда, Марија Обрадовић – државна управа и локална самоуправа, Дарија Кисић Тепавчевић – рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Никола Селаковић – спољни послови.

Биће формирана и три нова министарства, портфељ за бригу о породици и демографију водиће Ратко Дмитровић (СПАС), министарство за бригу о селу Милан Кркобабић (ПУПС), док ће ресор за људска и мањинска права и друштвени дијалог водити Гордана Чомић (УДС). Ресор просвете, науке и технолошког развоја, као и једно министарство без портфеља, припали су СПС-у, али ће имена кандидата за та министарства бити позната кроз дан/два.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x