Представљање ЕУ програма “COSME” 24. јула у Варварину

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Крушевац и Општина Варварин организују презентацију “COSME” програма, Европски инвестициони фонд, која ће се одржати 24. јула 2018. године са почетком у 12 часова, у сали Скупштине општине Варварин.

“COSME” Програм Европске уније за конкурентност предузетника и малих и средњих предузећа има предвиђен укупан буџет од 2,3 милијарди ЕУР у периоду од 2014. до 2020. године. Најмање 60% програма је опредељено за лакши приступ изворима финансирања за мала и средња предузећа у Европи.

Европска инвестициона банка преко свог Европског инвестиционог фонда пласира ова средства, у виду кредитних гаранција за пословне банке у земљама које су приступиле “COSME” програму, док банке креирају понуду кредита за привреду под повољнијим условима.

“COSME” кредити се могу користити за улагање у трајна обртна средства, са роком отплате од 30 до 36 месеци, грејс периодом од 3 до 6 месеци и каматном стопом која се креће од 2,39% до 7,75%. Кредитна стопа се опредељује у зависности од бонитета компаније.

ПКС – РПК Крушевац и Општина Варварин овим поводом позивају све заинтересоване привреднике и предузетнике да узму учешће и информишу се о “COSME” програму. Презентацију о “COSME” програму држаће Бисерка Јовановић, директор за пословање са привредом, Сектор за пословање са малим и средњим предузећима банке Интезе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x