Пријем за најбоље учеснике 84. Међународног пољопривредног сајма

У згради Градске управе у Крушевцу приређен је пријем за награђене пољопривреднике, учеснике 84. Међународног сајма пољопривреде одржаног у Новом Саду. Њих су примили градоначелник Крушевца Драги Несторовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић и члан Градског већа Зоран Лугић.

У организацији буџетског Фонда за развој пољопривреде и Службе за пољопривреду Градске управе, 140 пољопривредних произвођача учествовало је на новосадском Пољопривредном сајму који је одржан од 13. до 19. маја. Укупно су освојили једну златну медаљу, две сребрне, једну бронзану и три пехара. Буџетски фонд је новчано помогао наступ на Изложби стоке, а компанија Дунав осигурање је финансирала транспорт.

Награђеним сточарима и учесницима Сајма из крушевачког краја захвалио се градоначелник Крушевца Драги Несторовић. “Ваш успех је само потврда признања за рад који сте уложили у узгој и унапређење квалитета раса за које сте се определили. Град ће у потпуности изједначити услове за добијање помоћи, без обзира на ваше опредељење”, поручио је Несторовић. Иначе, овај крај познат је по квалитету говеда сименталске расе.

Сточари су за следећу годину предложили јединствен наступ, уз напомену да би без помоћи Града њихово учешће на Сајму било неодрживо. Образлажући планове у овој области, Несторовић је истакао да је током претходне 3 године, преко 7 милијарди динара уложено у инфраструктуру као предуслов квалитетног бављења пољопривредом, а да ће се за наредно планирање буџета определити значајније већа средства.

У том смислу, биће одржани састанци на нивоу одгајивача, стручних служби и представника локалне самоуправе, како би се формулисали захтеви, направио оптималан модел обједињавања републичких и локалних субвенција и прецизирала средства потребна за развој и унапређење пољопривреде у свим гранама.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x