Варварински пољопривредници обишли 84. Међународни сајам пољопривреде

Пољопривредници са територије општине Варварин боравили су у четвртак, 18. маја, у Новом Саду, у посети 84. Међународном пољопривредном сајму. У оквиру посете, коју већ традиционално организује Општина Варварин, одлазак на сајам обезбеђен је за око 200 пољопривредника са територије варваринске општине.

Како нам је речено у локалној самоуправи, идеја овакве посете сајму је да се ова престижна манифестација учини доступнијом пољопривредницима, а Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду права је прилика да се на једном месту и у једном дану види већина достигнућа и иновација у области пољопривреде.

Према речима једног од посетилаца, утисци са Сајма су помешани. Наиме, сајам овог типа је јако лоше конципиран за пољопривреду Централне Србије у области велике понуде ратарских машина, док са друге стране има занимљивих ствари што се тиче наводњавања и противградних мрежа, што је нешто што је занимљиво људима са наше територије и на шта се посебно треба обратити пажња.

Када су у питању цене на сајму, скоро сви који су посетили 84. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду примећују да су цене опреме заиста сајамске и за десетак процената ниже, док је највише замерки упућено на цене хране и пића које су заиста многоструко више од реалних.

“Мени су, конкретно, најинтересантнији били људи из неколико фирми који раде наводњавање и који су стварно стручни везано за сву ту опрему и људи са опремом за фарме свиња, пошто тога код нас нема. Значи ја нигде нисам видео да код нас има озбиљних кавеза за прашење и друге опреме јер сви то покушавамо сами да то направимо, а онда кад се питамо колко то кошта и кад се схвати да постоји повраћај од државе долазимо до цифре са којом ни један добар бравар то не може да направи”, каже Слободан Антић, један од посетилаца Новосадског сајма.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x