Варварински пољопривредници обишли 84. Међународни сајам пољопривреде

Пољопривредници са територије општине Варварин боравили су у четвртак, 18. маја, у Новом Саду, у посети 84. Међународном пољопривредном сајму. У оквиру посете, коју већ традиционално организује Општина Варварин, одлазак на сајам обезбеђен је за око 200 пољопривредника са територије варваринске општине.

Како нам је речено у локалној самоуправи, идеја овакве посете сајму је да се ова престижна манифестација учини доступнијом пољопривредницима, а Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду права је прилика да се на једном месту и у једном дану види већина достигнућа и иновација у области пољопривреде.

Према речима једног од посетилаца, утисци са Сајма су помешани. Наиме, сајам овог типа је јако лоше конципиран за пољопривреду Централне Србије у области велике понуде ратарских машина, док са друге стране има занимљивих ствари што се тиче наводњавања и противградних мрежа, што је нешто што је занимљиво људима са наше територије и на шта се посебно треба обратити пажња.

Када су у питању цене на сајму, скоро сви који су посетили 84. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду примећују да су цене опреме заиста сајамске и за десетак процената ниже, док је највише замерки упућено на цене хране и пића које су заиста многоструко више од реалних.

“Мени су, конкретно, најинтересантнији били људи из неколико фирми који раде наводњавање и који су стварно стручни везано за сву ту опрему и људи са опремом за фарме свиња, пошто тога код нас нема. Значи ја нигде нисам видео да код нас има озбиљних кавеза за прашење и друге опреме јер сви то покушавамо сами да то направимо, а онда кад се питамо колко то кошта и кад се схвати да постоји повраћај од државе долазимо до цифре са којом ни један добар бравар то не може да направи”, каже Слободан Антић, један од посетилаца Новосадског сајма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *