“Пролећни дани планинара” окупили 600 планинара из целе Србије

Уз помоћ Планинарског савеза Србије, Министарства омладине и спорта и општине Трстеник, трстеничко Планинарско – смучарско друштво “Љуктен” успешно је организовало дводневну Републичку акцију “Пролећни дани планинара”.

Упркос лошем времену и повременој киши, стазама је до одредишта прошетало око 600 планинара из 49 друштава из Републике Србије и три друштва из братске Републике Српске. Од поменутог броја 120 њих је било из Трстеника, чланова ПСД “Љуктен” и ученика Техничке школе и Гимназије “Вук Караџић”.

Ову јединствену манифестацију на почетку похода на врхове Гледићких планина, испред зграде општине Трстеник, свечано је у поздравном говору отворио председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“По масовности ми смо треће друштво у Србији по учешћу на Републичким акцијама, што сматрамо нашим великим успехом. Током акције није било проблема, у суботу смо походили планински врх “Самар”, а у недељу смо били и на “Љуктену” чије име дуже времена са успехом носимо. Желим овом приликом да се захвалим свим учесницима акције, Црвеном крсту Трстеник и друштву извиђача “Чајка” који су нам до сада помагали на свој начин. У приправности је била и Горска служба спасавања, што нам је дало додатну сигурност”, рекао је председник ПСД “Љуктен” Драгиша Батоћанин изразивши наду да ће и наредне акције бити овако успешне.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x