Пропозиције такмичења – Новогодишњи турнир у футсалу “Варварин 2017”

Члан 1.

 

                        Турнир у малом фудбалу носи назив  „Новогодишњи турнир 2017 године“ у организацији Спорско туристички центар „Темнић“ из Варварина у сарадњи са Општином Варварин. Турнир се одржава у хали спортова у Варварину у периоду од 02.12.2017 године до 29.12.2017 године.

 

Члан 2.

 

                        Турниром руководи организациони одбор и такмичаска комисија коју организује организациони одбор. Турнир се одржава у категорији пионира, кадета, сениора и ветерана. Право наступа за пионире имају деца узраста до 2004 године, кадета до узраста 2001, 2002 и 2003 годиште, сениори узраста преко 16 године живота а ветерани рођени 1977 године и старији. Право такмичења имају све екипе које се пријаве организационом одбору и уплате котизацију за такмичење за категорије за које је котизација предвиђена, до момента извлачења парова 01.12.2017 године до 20 часова. Извлачење парова извршиће се у просторијама спорске хале „Темнић“ у Варварину.

                        Турнир је отворен за сва слободнео формиране екипе свих узраста које се пријаве у одређеном року до 01.12.2017 године до 20 часова. Котизација за учешће на такмичењу је предвиђено за кадете 3.000,оо динара, сениоре 6.000,оо динара и ветеране 5.000,оо динара док пионири котизацију не плаћају. Уплата се врши на текућем рачуну  Спорско туристички центар „Темнић“ из Варварина. Екипа која не приложи доказ о уплати котизације неће бити жребана за такмичење.

 

Члан 3.

 

                        Екипе које постигну најбоље резултате биће награђене. Најбоље екипе по категоријама добијају пехаре а предвиђене су и друге награде. Пионири који освоје прво место добијају медаље и пакетиће. Кадети добијају 80% од уплаћене суме котизације, од ког процента екипи која освоји прво место припада 50%, друго место 30% а треће место 20%. По истом систему добијају и ветерани с тим шо ветерани имају на располагање 70% од фонда уплате ветерана. Сениори на име награде добијају и то екипа која освоји прво место 150.000,оо динара, друго место 100.000,оо динара и треће место 50.000,оо динара. Све награде су предвиђене у бруто износу.

 

Члан 4.

 

                        Турнир се игра у две фазе. У првој фази игра се по групама а у дрој фази куп системом. У групној фази групе ће чинити по правили четири екипе са могућношћу да зависно од броја пријављених екипа буде формирана и група од најмање три а највише пет екипа. У случају несразмерног броја екипа организатор задржава право да на жребању изврши промену у сагласност већине тимова који учествују у тој категорији.

                        Победничка екипа освоја 3 бода а за нерешен резултат екипе добијају по 1 бод. Уколико нека екипа не наступи на утакмици противничка екипа добија меч резултатом 3:0 као и у случају да напусти утакмицу уколико резултат за противничку екипу није већи.

                        У групној фази такмичиње се одвија по једнокружном бод систему. За даље такмичење се пласирају екипе које освоје прва два места. Уколико две или више екипе освоје исти број бодова боље пласирана екипа је она која је постигла бољи резултат у међусобном сусрету а  уколико су екипе играле нерешено боље пласирана екипа је она која има бољу гол разлику.  У случају исте гол разлике рачуна се да је боља екипа која је постигла већи број голова. Уколко су екипе и у томе поравнате по пласману онда одлучје жреб.

                        Екипе које се пласирају у даљем такмичењу настављају такмичење по куп систему тако што се укрштају екипе из једне групе са екипом из друге групе на начин што првопласирана екипа игра са другопласиране групе и обрнуто. Екипе се парују тако што екипа из „А“ групе игра са екипом из „Д“ групе а екипе из „Б“ групе са екипом из „Ц“ групе. Уколико се пријави мањи број екипа по истом систему се врши паровање за даље такмичење. Даље се пласира екипа која добије утакмицу све док се не добије победник. Поред финалне утакмице игра се утакмица за треће и четврто место која је на програму пре финалне утакмице.

 

Члан 5.

 

                        Датуме одигравања утакмица одређује организатор после обављеног жреба. Промена датума одигравања утакмица на захтев екипа није могућ сем у оправданим случејвима о чему одлучује такмичарска комисија. Захтев за промену термина одигравања утакмице екипа мора поднети најмање 24 часа пре њеног одигравања. Уколико се једна екипа не појави у заказано време, почетак утакмице се може пролонгирати максимално 10 минута. По протеку наведеног времена противничка екипа добија утакмицу са резултатом 3:0 а такође се региструје истим резултатом уколико нека екипа нема на терену остане са два играча укључујући и голмана.

 

Члан 6.

 

                        Представник екипе је једино овлашћено лице за кнтакте са организатором а ако екипа нема представника ту улогу обавља катитен екипе. Поред њега у службеном простору могу се налазити само пријављени игради из записника. Особе које нису у записнику за захтев организатора су дужне да се удаље из службеног простора у року од 3 минута. Ако исти не напусте службении простор у овом року екипа губи утакмицу службеним резултатом 3:0.

 

Члан 7.

                        Представник екипе је дужан најмање 30 минута пре почетка утакмице да записничком столу достави лична документа играча (лична карта, пасош, возачка дозвола) ради утврђивања индетитета истих. Сваки пријављени играч за свој први наступ мора имати код себе неки од наведених докумената. Уколико неко не буде имао наведена документа неће бити дозвољен наступ. Екипа при пријавњивању за такмичење попуњава пријавницу са играчима који ће наступити на турниру. Екипа има право на измену пријављених играча до почетка одиграваља своје прве утакмице. Накнадне пријаве играча неће се узимати у обзир.

 

Члан 8.

 

                        Потписивањем пријавнице екипе од стране представника, гарантује се да су сви играчи са списка здрави и способни за наступ и да на турниру наступају по сопственој жељи и на сопствену одговорност. Организатор не сноси никакву одговорност у случају тежих повреда у игри или дешавањем смртног случаја играча због здравствених проблема истог.

 

Члан 9.

 

                        Обавезе организатора су да: обезбеди такмичарске и друге услове за одржавање турнира (терен, судије, делегата и мериоца времена), прикупи пријаве и уплате екипа, изврши жребање и сачини редослед одигравања утакмица, руководи турниром путем Такмичарске комисије, изврши проглашење победника, подели награде екипама и појединцима. Обавезе учесника су да: благовремено пријаве екипу, уплате котизацију, придржавају се пропозиција и правила игре као и кућног реда.

Члан 10.

 

                        Орагнизатор турнира може зависно од финансиске могућности да награди најбоље играче, голмане и стрелце турнира. Најбољи стрелац се одређује на основу највише датих голова а у случају истих датих голова, онај који је мање отакмица одиграо, те ако се и то поклапа онај ко је више голова дао из игре а не из пенала а ако су играчи и у томе изједначени одлучиће жреб. Голови дати након нерешеног резултата не улазе и збир датих голова.

 

Члан 11.

 

                        Жалба на утакмицу се пријављује усменим путем делегату утакмице при сачињавању записника са утакмице с тим да у року од 30 минута достави и писмену жалбу по завршетку утакмице. Уз жалбу екипа мора да приложи новац у висини 50% од котизације који се новац враћа у случају позитивног решења жалбе.

                        О жалби одлучује Такмичарско дисциплинска одбор и донета одлука је коначна.

 

Члан 12.

 

                        Такмичарска комисија може донети одлуку да се одигравање утакмице понови уколико је дошло до теже повреде материјалних правила игре. Такође Такмичарска комисија има право да удаљи екипу са такмичења у случају теже повреде препозиција или неспорског понашања чланова екипе у оквиру катмичења. Одлука Такмичарске комисије је коначна.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x