Прослављен Дан општине Александровац, Ирени Вујовић фебруарска награда

Поводом Дана општине Александровац, иначе празника Светог Трифуна (заштитника винара и виноградара), одржана је свечана седница Скупштине општине на којој су додељена признања најзаслужнијим појединцима и организацијама.

Свечаности су присуствовали саветник председника Републике за безбедност Милорад Вељовић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, Епископ крушевачки Господин Давид Перовић, народни посланици и начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, градоначелница и председник Скупштине града Крушевца Јасмина Палуровић и Предраг Вукићевић, заменик председника Скупштине Синиша Максимовић, делегације побратимских градова, председници суседних општина… Након тога, обављен је верски обред сечења славског колача и ритуалног орезивања првих чокота винове лозе.

Свечану седницу је отворио председник Скупштине општине Славољуб Миљковић и истакао да је општи циљ рада локалног руководства напредак и развој општине, као и подизање стандарда грађана. Најзначајнији планови везани су за активности у области инфраструктуре, јачања привреде, привлачења инвестиција, развој малих и средњих предузећа и предузетника, туризма, а пре свега виноградарства и воћарства по чему је овај крај надалеко познат.

Скуп је благословио и беседио Епископ крушевачки Господин Давид Перовић, а у име председника Александра Вучића и у своје лично име, Дан општине грађанима Александровца честитао је саветник Председника за безбедност Милорад Вељовић. Он је истакао да ће држава и даље помагати, како би се још више учврстио положај ове жупске општине на мапи Округа, али и Србије.

У наставку је приказан филм о достигнућима Александровца на свим пољима током претходне године, о чему је говорио и председник Општине др Мирко Михајловић. Он је изјавио да се планови праве према потребама грађана и истакао изузетну подршку Владе Републике Србије.

За посебне резултате постигнуте у свим областима, награђени су појединци и организације и то Похвалама и Плакетама.

Најзначајнију, Фебруарску награду добила је министарка Ирена Вујовић – за изузетан допринос заштити животне средине. Наиме, у александровачком Дому здравља инсталирана је нова котларница, што је знатно допринело енергетској ефикасности, уштеди енергије и очувању животне средине.

Министарка Вујовић најавила је као један од будућих најзначајнијих еколошких пројекта у региону – изградњу Регионалне депоније у Срњу.

Програм Свечане седнице се завршио учешћем ученика драмске секције средње школе “Свети Трифун” и Музичке школе “Стеван Христић“.

Сечење славског колача уследило је испред Музеја винарства и виноградарства, ритуално је орезана лоза на чокоту и залила вином, како би се симболички винограду повратила “снага” после дуге зиме.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x