Путари очистили све деонице у општини Врњачка Бања

До интервенција путара у општини Врњачка Бања први снег који је пао узроковао је проблеме у саобраћају. Тежина влажног снега поломила је више стабала, покидала електричне водове, док су поједина насеља остала без воде.

“Максималним ангажовањем комплетних екипа зимског одржавања са људством и механизацијом из ЈП “Шуме Гоч”, “Бањско зеленило”, ЈП “Белимарковац” и “Нови Аутопревоз”, очишчене су све улице у Бањи и саобраћајнице у насељеним местима ове општине. Као и до сада радило се углавном према приоритетима, улице око Дома здравља и болнице, око полиције и вртића, затим путни правци првог реда, пешачке стазе”, истиче помоћник председника општине Врњачка Бања и координатор Службе зимског одржавања Саша Грковић.

Врњачки путари очистили су и путне правце према планини Гоч, међутим проблеме су притом стварали возачи који су покушавали да стигну до Гоча без адекватне зимске опреме па је чишћење било успорено. Тим поводом надлежни скрећу пажњу возачима да је зимска опрема обавезна и да вожњу прилагођавају условима на путу.

“Снег је онемогућио и водоснабдевање, проузроковао је и квар на далеководу који струјом снабдева Црпну станицу у Угљареву, а због ког воду нису имали мештани доњих делова Штулца, Врњаца и Руђинаца. Екипе су биле на терену и отклониле кварове тако да је ситуација нормализована, кажу у ЈП “Белимарковац”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x