Радни састанак руководства општине Варварин са министарком Маријом Обрадовић

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић имала је у Београду радни састанак са министарком државне управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић. Важно је напоменути и то да је министарка Обрадовић прве састанке одржала са председницама општина Варварин и Ћићевац, др Виолетом Лутовац Ђурђевић и др Мирјаном Кркић.

Председница општине упознала је министарку са функционисањем општине Варварин, али и са проблемима са којима се сусреће ова општина у циљу подршке ресорног министарства у решавању истих, а једна од тема била је и завршетак водоводне мреже у насељеном месту Бачина где је општина Варварин, од стране министарке Обрадовић, добила обећање да ће у наредном периоду бити подржан овај пројекат од животног значаја.

Састанку у Министарству државне управе и локалне самоуправе, поред председнице општине др Виолете Лутовац Ђурђевић, присуствовали су и начелница Општинске управе Славица Поповић и шеф рачуноводства Саша Срећковић.

Како је раније саопштено из Министарства за државну управу и локалну самоуправу Владе Републике Србије, од четвртка 3. децембра почели су редовни радни састанци са градоначелницима и председницима општина, које ће водити министарка Марија Обрадовић.

Редовни сусрети са челницима локалних власти у Министарству државне управе и локалне самоуправе представљају нов механизам рада те институције, како би се ојачао партнерски однос и подршка градовима и општинама, поручују из овог ресора.

Министарство ће се на овај начин подробније упознати са проблемима и изазовима са којима се локалне самоуправе суочавају, како би им помогло у њиховом решавању, али и са идејама за унапређење услуга које пружају својим грађанима.

Такође, овај вид рада и комуникације је посебно важан имајући у виду да се на челу 60 градова и општина налазе нови људи који до сада нису обављали овакву врсту функција, као и да је међу њима велики број жена.

Редовни састанци градоначелника и председника општина са министарком одржаваће се сваког четвртка, од 14 до 19 часова, додаје се у саопштењу.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x