Спомен скулптура посвећена Патријарху Герману ускоро ће бити постављена у Великој Дренови

У Великој Дренови ускоро ће бити постављена спомен скулптура посвећена Патријарху српском Герману, аутора проф. Драгана Димитријевића, вајара, па је тим поводом у кабинету председника Скупштине општине Трстеник Герасима Атанасковића потписан уговор. Иницијативу за прикупљање новца у оквиру акције помоћи и подрђке покренули су Скупштина општине Трстеник, приватни предузетници и Црквена општина Велика Дренова.

“Потписали смо уговор после иницијативе покренуте за изградњу спомен скулптуре Патријарху Герману. Формиран је Организациони одбор који је спровео низ мера и потребних ствари како успели овај посао да покренемо и да прикупимо милион динара новчаних средстава како би смо реализовали овај пројекат. Захваљујемо се привредницима, физичким лицима и свим људима који су подржали ову идеју материјалним средствима и створили услове за реализацију и да на задовољство народа обележимо 30 година од упокојења патријарха Германа у његовом родном месту. Спомен скулптура даће овом селу једну нову димензију, са једним новим симболом који ће бити препознатљив као и велико име у лику Добрице Ћосића”, нагласио је председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић.

Председник Удружења предузетника општине Трстеник Милорад Пантић каже да му је била велика част потписати овај уговор који ће обележити Патријархов датум, а његова скулптура биће ту међу његовим Дреновцима који су му захвални. Пантић је позвао грађане и правне субјекте са подручја трстеничке, али и других општина, да се укључе у ову акцију око изградње скулптуре и тако дају свој допринос.

“Пружила ми се могућност да једну велику личност као што је Патријарх Герман обележим на прави начин, да упакујем у једну вајарску целину захваљујући свим овим људима који се око тога ангажују и који ће се кроз генерације поносити скулптуром великог човека из њиховог краја”, рекао је проф. Драган Димитријевић.

Његово Преосвештенство Епископ крушевачки господин Давид благословио је активности везане за израду и постављање спомен скулптуре Патријарху Герману.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x