Санирана оштећења услед клизишта у Јасиковици

Мештани села Јасиковица дуго година су се суочавали са великим проблемима услед појаве клизишта на потезу Дреновац и Мала Јасиковица, која су озбиљно угрожавала и бројна домаћинства у овом насељеном месту. Захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима при Влади Републике Србије, која је финансирала овај пројекат, успешно су окончани комплетни радови на санацији оштећења.

Примопредају поводом завршетка радова извршили су представници Канцеларије за управљање јавним улагањима и челници локалне самоуправе, председник Александар Ћирић, његов заменик Љубиша Марковић и помоћник Радомир Милуновић.

“Село Јасиковица је у претходном периоду константно било међу 11 најугроженијих у Србији због трусног тла и редовног активирања клизишта. Стручњаци Института за водопривреду “Јарослав Черни” испитивањем терена проценили су на који начин може да се реши огроман проблем с клизиштем. Иначе у Јасиковици је више од 200 домаћинстава страховало од померања тла. Према сазнањима клизишта су регистрована после бомбардовања 1999. године, а посебно је било тешко током 2004. и 2006. када су две куће потпуно срушене, сада је сасвим другачија ситуација захваљујући помоћи Владе Републике Србије која је финансирала овај пројекат у селу Јасиковица”,рекао је тим поводом Александар Ћирић председник општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x