Шанса за запошљавање младих кроз пројекат “Моја прва плата”

Фабрика ППТ “ТМО” у Трстенику, према речима директора Часлава Кљајића, активно се укључила у имплементацију републичког пројекта “Моја прва плата” који има за циљ смањење броја незапослених лица и већу мохућност запошљавања младих људи у јавном сектору.

“У првом циклусу смо примили петоро младих људи који су успешно одрадили стручну праксу у трајању од 9 месеци. После тога смо са њима направили интервју и том приликом они су изјавили да желе да наставе рад у нашој фабрици и ми смо им понудили уговор о раду који су потписали и ево сада већ пола године раде. Мислим да је ово одличан модел где кроз праксу од 9 месеци упознате људе, да се види да ли су они уопште заинтересовани за рад и усавршавање у нашој фабрици. После тога правимо процену да ли је неко од њих за нашу фабрику или не”, објашњава директор ППТ “ТМО” Часлав Кљајић.

Кадровска структура у овој фабрици је наложила да се фабрика поново укључи у нов циклус “Моја прва плата”, аплицирано је за пријем више људи, али су успели да добију само 6. Кроз деветомесечну праксу ће се видети како ће се они снаћи и показати знање у овој области.

Директор ове трстеничке фабрике Часлав Кљајић се нада да ће у наредном периоду бити одобрена већа запошљавања која су, пре свега, везана за финансијску подршку Републике и да ће у овој фабрици бити попуњена празна радна места.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x