У току реализација пројекта Удружења “Сејачи среће”, од септембра стартује и пројекат “Уткај срећу”

Удружење “Сејачи среће” из Село Варварина основано је у октобру месецу 2017. године и за непуних годину дана рада остварило је запажене резултате, пре свега у области очувања традиције Темнићког краја. Поред великог броја учешћа у разним манифестацијама широм Србије, где су освојене и бројне награде, ово Удружење реализује и низ пројеката.

Према речима Весне Марковић из Удружења “Сејачи среће” у току је спровођење пројекта “Унапређење законског оквира и политика за остваривање равноправности и мониторинг њихове примене у пракси” који се реализује у сарадњи са Санџачким одбором за заштиту људских права и слобода, уз финансијску подршку Европске уније.

“Наше активности у оквиру овог пројекта биће базиране на тему дискриминације деце и младих и међу децом и младима школског узраста, а у оквиру активности на овом пројекту планирана је и сарадња са представницима локалне самоуправе, као и ОШ “Јован Курсула” и Средњом школом Варварин. Циљ овог пројекта је да се изврши утицај на владина тела да се уведе више образовног материјала на тему дискриминације за децу у школама”, објашњава Весна Марковић.

Поред овог пројекта, од 01. септембра креће се са реализацијом још једног под називом “Уткај срећу”, који финансира Министарство културе и информисања у Влади Републике Србије, а у оквиру кога је планирана набавка разбоја за ткање и обука од стране сертификованог предавача.

“У оквиру овог пројекта планиране су радионице које ће бити реализоване у просторијама које нам је на коришћење уступила Месна заједница Село Варварин. Овај пројекат ће укључити један број жена из маргинализованих група чиме ћемо, са једне стране, допринети култури очувањем нематеријалног културног наслеђа, а са друге стране тим неким едукацијама кроз наше радионице те жене ће добити прилику за неко будуће самозапошљавање”, истиче Весна Марковић из Удружења “Сејачи среће”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x