Отворена амбуланта у Месној заједници Лазарица

Отварањем амбуланте у Лазарици крушевачки Дом здравља наставио је тренд ширења мреже амбуланти опште медицине на подручју града Крушевца, у циљу  обезбеђења доступности здравствене заштите грађанима. Иницијатива је потекла из МЗ Лазарица, која се оваквим захтевом обратила Градоначелнику и Дому здравља пре око годину дана.

“Захваљујући сарадњи и кординацији са свим субјектима на локалном нивоу, успели смо да у рекордном року отворимо амбуланту опште медицине” истакла је директорка Дома здравља Весна Стевић Гајић, додавши да је Дом здравља обезбедио кадар, медицинску и немедицинску опрему.

Амбуланта је смештена у просторијама МЗ Лазарица, а лекар и медицинска сестра ће, за сада, радити три пута недељно – понедељком, средом и петком. У наредном периоду циљ је, да у зависности од броја картона, ова новоотворена амбуланта ради 5 дана у недељи. Овом приликом упућен је апел грађанима МЗ Лазарица да своје картоне из амбуланте у УН пренесу у ову како би се лекарима и сестрама омогућио петодневни рад у њој, а самим тим и дошло до растерећења амбуланте у насељу Уједињене нације.

“Град, као и до сада, чини напоре да изађе у сусрет потребама грађана. Отварање амбуланте је само једна у низу оставарења потреба грађана” рекао је градоначелник Драги Несторовић. “Из буџета града су издвојена средства за опремање простора, а  Дом здравља је обезбедио неопходну опрему, тако да се надамо да ће примарна здравствена заштита у овом делу града функционисати без дужег чекања на прегледе” нагласио је градоначелник Несторовић.

Дом здравља Крушевац има 34 амбуланте опште медицине, од тога 9 у граду и 25 на сеоском подручју.

извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x