Село Варварин добија теретану на отвореном

Током месец дана трајања конкурса за програм “Активне заједнице”, који “Траг фондација” спроводи већ 21 годину, крајем 2020. године на адресу ове фондације пристигло је 190 концепата идеја из 68 локалних заједница, од чега су 22 пријаве дошле из сеоских средина, а међу десет идеја Одбор за донације “Траг фондације” изабрао је и идеју “Сејача среће” из Села Варварин.

“Након што је Одбор активиста одабрао 21 идеју која је прошла у ужи круг селекције, представници организација су у јануару учествовали на тренингу “Покренимо заједнице”, где су заједно са тренерима радили на развоју и унапређењу својих концепата идеја”, саопшено је из “Траг фондације”.

Од финалних предлога идеја, Одбор за донације “Траг фондације” изабрао је њих десет које ће бити подржане у оквиру ове рунде програма “Активне заједнице”, појединачним донацијама у максималном износу од 400.000,00 динара по идеји.

Из Удружења “Сејачи среће” наводе да ће, у циљу унапређења живота свих мештана, нарочито деце и младих, поред већ саграђене фонтане и парка у дворишту Месне заједнице Село Варварин, кроз ову донацију бити обезбеђено додатно место за здравије и квалитетније провођење времена свих мештана, а нарочито деце и младих кроз постављање теретане на отвореном.

“Удружени грађани и грађанке на најбољи начин утичу на позитивне промене у својој локалној заједници. Користећи локалне ресурсе, сарадњу са јавним и локалним институцијама, невладиним организацијама, газдинствима… свако од нас може направити позитивну промену и иградити средину у каквој жели да расту и развијају се садашње и будуће генерације”, поручују “Сејачи среће”.

У оквиру програма “Активне заједнице” у протекле две деценије подржано је 669 иницијатива неформалних група и удружења у преко 200 заједница широм Србије. Програм од самог почетка прати потребе удружених грађана и грађанки и новчано и на друге начине их подржава да реализују своје идеје које доприносе развоју и бољитку њихових заједница. Пројекти које “Траг фондација” подржава нису тематски ограничени и плод су идеја, енергије, рада и посвећености људи који учествују у њима, наводи се у саопштењу ове фондације.

Трајну подршку програму дају Балкански фонд за демократију (БТД) и Фонд браће Рокфелер, а програм се реализује уз подршку компаније “Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora”.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x