Скупштина донела одлуку о додели признања поводом 23. септембра, Дана општине Варварин

Пред одборницима локалног парламента, на 21. седници Скупштине општине Варварин у овом сазиву, нашло се 6 тачака од којих је најважнија била она која се односи на доделу јавних признања и награда општине Варварин, а која се додељују 23. септембра, приликом обележавања Дана општине.

У наставку седнице одборници су разматрали и предлог Одлуке о давању сагласности на конверзију потраживања Општине Варварин према предузећу за производњу гумарских и хемијских производа “Трајал корпорација” а.д. Крушевац, Извештај о раду ПУ “Наша радост” за радну 2021/22 годину и Препоруку Министарства рударства и енергетике за смањење потрошње електричне и топлотне енергије, а именовани су и чланови Локалног антикорупцијог форума за праћење спровођења Локалног антикорупцијског плана општине Варварин.

Када је реч о општинским признањима, ево ко су овогодишњи добитици:

Плакете општине Варварин ове године добијају три министарства: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за успешну сарадњу и помоћ на изградњи канализационе мреже на територији општине Варварин кроз пројекат “Чиста Србија”; Министарство државне управе и локалне самоуправе за успешну сарадњу и реализоване пројекте на побољшању живота и рада грађана општине Варварин и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде за успешну сарадњу и помоћ у реализацији пројеката на унапређењу и развоју руралне инфраструктуре у општини Варварин.

Плакете ће 23. септембра бити уручене и: Компанији “Калем Гоги ДОО” из Варварина за пружену помоћ корисницима Народне кухиње и Центра за социјални рад у Варварину кроз донације у храни; Одсеку за урбанизам и грађевинарство Општинске управе општине Варварин за постигнуте резултате у раду и успешну сарадњу са органима општине Варварин на релизацији капиталних пројеката; Љубивоју Чапаковићу из Доњег Катуна за дугогодишњи успешан рад и постигнуте резултате у области социјалне заштите и обезбеђивању бољих услова за живот и рад избеглица, интерно расељених лица и других социјално угрожених категорија и Љиљани Јанићијевић из Тољевца за подвиг године, спашавање двогодишњег дечака из септичке јаме.

Захвалнице ће бити уручене Полицијској станици Варварин за успешну сарадњу са општином Варварин и пожртвован рад из области безбедности грађана; КУД “Јован Курсула” из Села Варварин за несебично залагање на очувању народне традиције и активно учешће у културно – уметничким манифестацијама; Саши Јовићу из Орашја, хероју са Кошара, за несебично и пожртвовано дело у одбрани земље и народа током НАТО агресије 1999. године на Косову и Метохији; Катарини Марковић Недељковић, психологу у ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину за хуманитарни рад и поспешивање ученика нижих разреда у хуманим активностима и ангажовању на реализацији хуманитарних представа и Миодрагу Јанићијевићу из Доњег Катуна, раднику ЈКП “Варварин”, због несебичног залагања на одржавању градске чистоће и активном учешћу у свим пословима овог предузећа.

Новчане награде, у износу од по 10.000,00 динара, добиће ученици генерације свих пет основних и једне средње школе у општии Варварин и то: Стефан Пантић (Средња школа Варварин), Јања Тодоровић (ОШ “Јован Курсула”), Бојана Бишевац (ОШ “Мирко Томић”), Матија Младеновић (ОШ “Свети Сава”), Борис Павловић (ОШ “Драги Макић”) и Јелена Гилић (ОШ “Херој Мирко Томић”).

Општина ће ове године наградити и 16 “Вуковаца”, са по 7.500,00 динара, али и освајаче награда на републичким такмичењима током прошле године са по 20.000,00 и 15.000,00 динара и њихове професоре са по 12.500,00 и 10.000,00 динара.

Противградни стрелци ове године добијају по 42.000,00 динара, а новина је и то да ће општина новчано, са по 20.000,00 наградити и најуспешнијег студента и ученике који су на спортским такмичењима у протеклом периоду остварили изузетан успех и то: Ивану Луковић из Залоговца (студент), Василија Ђурђевића из Обрежа (боксер) и Анђелу Милојевић из Доњег Катуна и Христину Богдановић из Варварина (карате).

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x