Усвојен шестомесечни Консолидовани извештај о извршењу буџета, именовани директори ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин”

На дневном реду 20. редовне седнице Скупштине општине Варварин нашло се 13 тачака од којих је најзначајнија била усвајање Консолидованог извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Варварин за период јануар – јун 2022. године.

Саша Срећковић, службеник на пословима рачуноводства у Општинској управи општине Варварин, изнео је податак да је извршење буџета општине Варварин у првих шест месеци текуће године 90% на приходној страни што је, по његовим речима, за прва два квартала ове године изузетна реализација.

“Што се тиче функционисања буџета и онога што је планирано, када је у питању реализација, прати се план, а имајући у виду да је први ребаланс буџета усвојен крајем јуна месеца, тако да, ако узмемо те неке промене у буџету, онда ће реализација у наредних шест месеци бити још већа у одређеним економским класификацијама”, нагласио је Срећковић.

Он је нагласио и да су отплаћени кредити из неког ранијег периода, који су у многоме отежавали рад општине, тако да се у наредни период улази много растерећеније и без тих проблема у виду враћања кредита.

Након усвајања шестомесечног Консолидованог извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Варварин, одборници су усвојили и предлоге Решења о престанку мандата директорима ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин”, али и о именовању директора ова два јавна предузећа чији је оснивач општина Варварин. Одлуком одборника нове, четворогодишње, мандате су добили досадашњи директори ЈКП “Варварин” Дејан Ракић и ЈП “Расвета Варварин” Владан Весић.

Усвојени су и предлози Решења о разрешењу и именовању члана Комисије за стипендирање студената, као и предлог Решења о давању сагласности на измене и допуне Статута Предшколске установе “Наша радост”, а на дневном реду нашли су се и предлози Одлука о условима и висини накнаде за успостављање права службености на површинама јавне намене и непокретности у јавној својини, о прибављању, располагању, управљању и коришћењу ствари у јавној својини општине Варварин и о мрежи јавних предшколских установа на територији општине Варварин.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x