Одборници Скупштине општине Трстеник обрадили седам тачака дневног реда

У биоскопској сали Дома културе у Трстенику одборници Скупштине општине Трстеник одржали су своју 22. по реду редовну седницу. Председавао је Герасим Атанасковић, председник локалног парламента, на дневном реду било је седам тачака, а најважнија је била она која се односи на решавање статуса домаћинстава у Богдању којима су, после клизишта у овом насељеном месту, изграђене и додељене нове куће у насељу 2006. године.

“У сарадњи са Владом Републике Србије дошло се до модела решења статуса, а како би дошло до озакоњења ових грађевинских објеката. Одборници су усвојили одлуку и она је упућена Влади Републике Србије на потврђивање. Тиме је власницима ових објеката обезбеђена правна и имовинска сигурност”, објаснила нам је Милена Турк, председница општине Трстеник, ову тачку дневног реда која је усвојена и после дужег времена ово је био прави тренутак да се ова област регулише.

Остале тачке дневног реда односиле су се на именовање начелника Штаба за ванредне ситуације, с обзиром да је досадашњи начелник постао пензионер по сили закона. Штаб мора даље да функционише без одлагања, јер постоје оперативни планови на нивоу општине и све остале мере и рокови морају бити испоштовани.

“Остале тачке дневног реда односиле су се на покретање одлуке о расписивању лицитације за чишћење локала на Зеленој пијаци. То је поновљени поступак, као и тачке о именовању чланова Школског одбора. Седница је протекла у демократском духу и без неких проблема приликом разматрања и усвајања одлука”,додала нам је на крају Милена Турк, председница општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x