Славољуб Пешић нови председник ФК Млади Радник из Бачине

Клуб славне традиције и један од најстаријих у овом делу Србије, бачински Млади Радник, кренуо је стазом опоравка. После бурног лета у коме су Бачинци изгубили за зеленим столом титулу првака лиге Расинског округа, јесенас је клуб светле традиције доживљавао тешке тренутке и на последњем је месту без бодова, а има чак и минус бод због неодласка на утакмицу у Злегиње са Виноградаром.

Агилни Бачинци, којима клуб лежи на срцу од његовог постојања 1936. године (постоје подаци да је клуб постојао још 1930. – лист “Време” из јула те године), решили су да прекину агонију овог клуба који је широм Србије деценијама проносио славу овог места и читавог краја, од Пријепоља до Београда. Сазвана је скупштина клуба и на истој је изабрана нова управа на којој је за председника клуба изабран власник угледног ресторана “Палма” у Бачини Славољуб Пешић, за секретара Мирослав Ћирић, док је председник скупштине остао агилни спортски радник Зоран Глигоријевић.

Нова управа указала је поверење Радославу Радету Јаковљевићу да у пролећном делу сезоне води са клупе Бачинце, а он је већ засукао рукаве и сваке недеље већ окупља момке из Бачине на тренинге пре него што почетком фебруара крену званично припреме.

Александар Алек Милутиновић (десно) власник компаније Бачина вино у друштву спортског новинара Славољуба Благојевића

“Наш циљ је да створимо млад тим, да у пролеће одиграмо све утакмице и спремимо се за наредну сезону. Имамо доста младих играча, а свој повратак у клуб најавили су и Бачинци који су летос прешли у друге клубове. Поред локалне самоуправе која по устаљеном принципу финансира све клубове ми смо обезбедили и генералног спонзора. То је Српско – Шведска компанија “Бачина вино” чији је власник Александар Милутиновић, наш суграђанин, већ обезбедио спортску опрему за клуб (лопте, дресове, тренерке итд.). Уосталом, наше место због ове винарије посети и по 200 Швеђана годишње, а један од сувласника компаније Андерс Улеман, са својим пријатељима, често је гост на трибинама нашег популарног стадиона Бубан”, каже нови председник Младог Радника Славољуб Пешић.

“Надам се да ће од пролећа Бубан поново бити пун као када су овде некада играли и губили Нови Пазар, Полимље, ужичко Јединство, параћинско Јединство, Јагодина и многи великани данашњице српског фудбала” додаје Пешић.

Свакако и њему и новој управи треба пожелети срећу јер фудбал се у Бачини игра преко 80 година, а то за српски фудбал није мала ствар.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x