СНС: Изградња водоводне и канализационе мреже, нове машине у ЈКП “Варварин”

Општински одбор Српске напредне странке (СНС) у Варварину одржао је редовну конференцију за новинаре на којој се обратио директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић говорећи о томе шта је све урађено у овом јавном предузећу у протеклом периоду, али и о инвестицијама које је, уз подршку локалне самоуправе, ЈКП “Варварин” реализовало.

Подсетивши на ситуацију коју је затекао у ЈКП “Варварин” при преузимању дужности директора, Ракић је рекао да је у том тренутку ово предузеће дуговало око 75 милиона динара, највише за порезе и доприносе и зараде радника.

“Ми смо у неком рекордном року, све уз помоћ садашње локалне власти, успели да пословима вратимо те дугове, анулирали смо комплетно потраживања Пореске управе, тај дуг је потпуно исплаћен чиме смо уштедели 17 милиона динара на самој камати која нам је била условна и уколико се дуг врати у том периоду, камата се отписује”, објашњава Ракић.

По његовим речима, након решавања проблема са дугом кренуло се одмах са инвестицијама, пре свега на изградњи водоводне и канализационе мреже тако да је у последњих пет година сваке године изграђено у просеку око 10 км водоводне мреже и око 4 км канализационе мреже.

“Сада имамо одређена насеља потпуно покривена водоводном мрежом, а у појединим местима полако се приводе крају радови на завршетку канализационе мреже што је веома битно за један нормалан и здрав живот наших суграђана. Упоредо са овим пословима и враћањем тих неких старих дугова сама фирма је расла, ми смо радили и на обнови нашег возног парка тако да смо сваке године куповали потребну механизацију и данас поред сакупљања смећа, изградње водоводне и канализационе мреже и производње воде ми вршимо и одржавање путева”, наводи Дејан Ракић.

Од машина ЈКП “Варварин” набавило је у протеклом периоду један трактор Масеј Фергусон, потпуно нови мини багер, нову комбиновану машину Скип, као и нови ауто смећар. Ракић наглашава и да је општина Варварин једина општина у Републици Србији која врши сакупљање смећа и кућног отпада у свим насељеним местима на својој територији.

“Немачка Влада је то препознала па је ЈКП “Варварин” и општини Варварин донирала два рециклажна центра, сад смо кренули и са тим пословима рециклаже и морам да кажем да су резултати изузетни тако да већ у наредној години очекујемо да нам немачка Влада донира, кроз пројекат изградње регионалне депоније, три нова возила, три нова ауто смећара и оно што је врло важно за свако домаћинство биће обезбеђена по једна типизирана посуда, а тамо где се врши одлагање контејнерима добићемо и још 500 нових контејнера”, најављује директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић.

Он се овом приликом захвалио и руководству локалне самоуправе, као и надлежним службама на изузетној сарадњи, оценивши да ЈКП “Варварин” не би ни могло функционише без подршке оснивача и подсетио да је ово предузеће прошле године добило и најпрестижнију бонитетну оцену АА+.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x