Темнићка изборна ноћ: Одржани избори за Савете МЗ на територији општине Варварин

У двадесет једној месној заједници на територији општине Варварин данас су одржани избори за чланове Савета месних заједница на којима је учествовало чак 440 кандидата, који се боре за укупно 189 места у Саветима МЗ. Напоменућемо да су у чак шест месних заједница избори завршени и пре гласања из разлога што је предата само по једна изборна листа кандидата.

Према информацијама из Општинске изборне комисије (ОИК) већих неправилности није било и изборни дан је протекао у најбољем реду, а прве резултате можемо очекивати већ око 21 час.

Српска напредна странка (СНС) је на овим изборима учествовала са кандидатима у свим месним заједницама, док је Социјалистичка партија Србије (СПС) предала листе у једанаест месних заједница. На гласачким листићима су се нашли и чланови Групе грађана “Темнићка алтернатива” (ГГ ТА), а једина опозициона странка у Скупштини општине Варварин, Српски покрет обнове (СПО) није ни учествовао на овим изборима.

Избори за чланове Савета МЗ, Још једна велика победа СНС-a

СПС у целини задовољан оствареним резултатима са јучерашњих избора

Забележен је и већи број локалних Група грађана, тако да, на пример, у Обрежу су своје листе кандидата за чланове Савета МЗ предали, поред СНС-а и СПС-а, Покрет за Обреж (ПзО) и ГГ “За Обреж”, а учествује и 5 самосталних кандидата. У Бачини на изборима учествује ГГ “За лепшу Бачину” (ГГ ЗЛБ), у Варварину ГГ “Грађани”, а у Село Варварину ГГ “За Село Варварин” (ГГ ЗСВ), док је у Доњем Катуну предата листа ГГ “За Катун – Само јако”.

Темнићка алтернатива: Грађани ставили интересе локалне заједнице испред политике

РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА:

КАРАНОВАЦ, ДОЊИ КРЧИН, ГОРЊИ КРЧИН, ТОЉЕВАЦ, ЦЕРНИЦА, СУВАЈА: У овим насељеним местима на изборима за чланове Савета месних заједница листе са кандидатима предала је само Српска напредна странка тако да ће у наредном мандату ове МЗ водити чланови СНС-а.

МАРЕНОВО: На 100% обрађеног материјала, на изборима за чланове Савета месне заједнице Мареново победу су однели кандидати ГГ “Темнићка алтернатива”. Од седам кандидата, нови сазив Савета ове МЗ чиниће шест из ГГ ТА и један из СНС-а.

ИЗБЕНИЦА: На изборима за чланове Савета ове МЗ апсолутну победу однела је листа ГГ-СПС која је освојила свих седам места. У наредном, четворогодишњем мандату, чланови Савета МЗ Избеница биће Александар Марковић, Љубисав Митровић, Миодраг Јовановић, Горан Антић, Марко Лукић, Дејан Марковић и Небојша Пантић, сви са ове листе.

МАСКАРЕ: Према званичним подацима, листа предлагача Јовице Блажића, одборника СПС-а у СО Варварин, однела је победу на изборима за Савет МЗ Маскаре и имаће у наредном мандату шест места у Савету, један мандат је на данашњим изборима припао СНС-у.

ПАЈКОВАЦ: СНС је на данашњим изборима однела победу у МЗ Пајковац и имаће шест чланова Савета, док је СПС-у припало једно место. Нови Савет ове мале МЗ чиниће Љиљана Јаковљевић, Милијана Лазаревић, Дејан Марковић, Небојша Марковић, Милан Гавриловић и Драган Тасић из СНС-а и Слађан Стевановић из СПС-а.

МАЛА КРУШЕВИЦА: Према информацијама из изборног штаба ГГ “Темнићка алтернатива”, листа ове Групе грађана, иначе састављена од припадница лепшег пола о којој смо писали пре пар дана и о којој је репортажу радила и телевизија Б92, освојила је три мандата у Савету ове месне заједнице Горњег Темнића, док је друга Група грађана освојила четири мандата.

Мандате за чланове Савета МЗ Мала Крушевица освојили су Бане Минић, Ивица Јевтић, Бојан Топаловић и Миломир Миладиновић из Групе грађана и Светлана Милосављевић, Драгана Обрадовић и Даница Милутиновић са изборне листе ГГ ТА.

ПАРЦАНЕ: Српска напредна странка (СНС) освојила је шест места у Савету МЗ Парцане, док је Група грађана освојила једно. Са листе СНС-а у Савет МЗ Парцане улазе Милош Антић, Саша Јовановић, Зоран Матић, Славољуб Антић, Слободан Савић и Небојша Драгутиновић и Добромир Илић са изборне листе Групе грађана.

ЗАЛОГОВАЦ: Савет МЗ Залоговац у наредном мандату чиниће осам чланова СНС-а и један предложен од стране Групе грађана. У Савету МЗ Залоговац ушли су Драган Томић, Зоран Гајић, Сузана Аврамовић, Александар Стефановић, Живота Живадиновић, Марија Васић, Небојша Аврамовић и Дејан Марковић, док је са листе ГГ ушао само Мирослав Петровић.

ГОРЊИ КАТУН: Према незваничним информацијама кандидати са изборне листе Социјалистичке партије Србије (СПС) освојили су седам места у Савету МЗ, док су кандидати са изборне листе СНС-а освојили четири места.

ОРАШЈЕ: За чланове Савета МЗ Орашје изабрано је шест чланова са изборне листе ГГ “За Орашје” и три члана са изборне листе СНС-а.

ГРАД ВАРВАРИН: На изборима одржаним за чланове Савета МЗ Град Варварин са изборне листе Српске напредне странке изабрано је једанаест чланова, а са листе Социјалистичке партије Србије четири.

БАЧИНА: Српска напредна странка је у Бачини освојила 9 мандата, док ће Групу грађана “За лепшу Бачину” представљати четворо чланова у новом сазиву МЗ.

ДОЊИ КАТУН: Савет МЗ Доњи Катун у наредном, четворогодишњем, мандату чиниће седморо напредњака, један представник ГГ “За Катун – Само јако” и самостални кандидат Дејан Бранковић – Рики.

СЕЛО ВАРВАРИН: Група грађана “Темнићка алтернатива” освојила је свих једанаест места у Савету МЗ Село Варварин тако да ће и у наредном мандату водити ову месну заједницу. Чланови Савета МЗ Село Варварин су Братислав Петровић, Андрија Тодоровић, Зоран Михајловић, Милан Чабрић, Александар Радоја, Драган Живковић, Предраг Весић, Игор Величковић, Душан Јовановић, Милан Ђорђевић и Драган Митић.

БОШЊАНЕ: На изборима у Бошњану СНС је остварила убедљиву победу тако што је освојила свих једанаест места у Савету МЗ. У Савету МЗ Бошњане у наредном периоду седеће Данијел Васиљевић, Горан Милосављевић, Дејан Дурмић, др Јасмина Ракић, Марко Живановић, Дејан Марјановић, Миодраг Симоновић, Бранислав Петронијевић, Дејан Гавриловић, Горан Ракић и Слободан Савић.

ОБРЕЖ: Покрет за Обреж прогласио победу на изборима за Савет највеће МЗ на територији општине Варварин. Према њиховим подацима, листа “Покрет за Обреж – Српски покрет Двери” освојила је 13 мандата, док су СПС и СНС освојиле по једног члана Савета МЗ Обреж.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
2 Comments
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
dragan
dragan
4 године раније

Cini li se ovo meni samo ili je SNS doziveo pravi debakl na ovim izborima?

varvarinac
varvarinac
4 године раније
Одговорити на  dragan

Čini ti se. Nije SNS, već je napokon SPO sahranjen. Pukli su, pojedose ih naprednjaci i socijalisti.

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

2
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x