Услуге трстеничког Центра за социјални рад на адекватном нивоу

У посети Центру за социјални рад у Трстенику били су народна посланица у Републичком парламенту Милена Турк и председник општине Трстеник Александар Ћирић који су се интересовали за реализацију прошлогодишњих активности и понудили помоћ у решавању проблема.

Запослени у овој установи, чији је оснивач општина Трстеник, имали су прошле године велики обим посла, а радило се најпре о збрињавању старих и болесних корисника социјалне помоћи у неким од села трстеничке општине.

“Услуге Центра су заиста на адекватном нивоу. Ради унапређења још боље сарадње са народном посланицом Миленом, успоставићемо контакт са Министарством за рад, борачка и социјална питања, ради добијања више конкурса после којих би смо добијали неопходна средства, да би помогли угроженим корисницима. Задовољни смо досадашњом сарадњом са Центром за социјални рад са хуманитарним организацијама и другима који су препознали потребе да се помогне онима који су најугроженији, а ја се надам да ће се та успешна сарадња наставити у наредном периоду”, рекао је Александар Ћирић, председник општине Трстеник.

Директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић је упознао председника општине и народну посланицу са свим до сада вођеним активностима, истакавши да су се запослени добро носили са сложеним ситуацијама на терену.

“Имали смо 5 угрожених корисника социјалне помоћи, 2 лица у Глободеру, 2 у Милутовцу и једног корисника из Пољне. Збринули смо и једну болесну старицу и тако решили део проблема. Тренутно нам није потребна помоћ општине, углавном се ослањамо на партнере Полицију, Дом здравља “др Сава Станојевић”, Црвени крст, а партнери су нам и неки од корисника на терену. Потребни су нам подаци са терена о томе колико је лица, односно породица, угрожено на подручју општине да би смо помогли у испорукама огрева, лекова, док некима треба очистити снег до улаза у кућу. Ове и друге активности настављамо и у овој години, а ја се захваљујем, у име свих запослених и наших корисника, на свој до сада добијеној драгоценој помоћи. Хвала и нашој општини на понуди помоћи и председнику и народној посланици на овој посети”, рекао је тим поводом директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x