Стеван Васић из Дубича победник 60. такмичења певача аматера “На извору крај киселе воде” (ФОТО и ВИДЕО)

Протеклог викенда у Орашју одржана је јубиларна, 60. по реду манифестација “На извору крај киселе воде” на којој је учешће узело 15 певача аматера. На почетку манифестације песмом и игром представили су се чланови КУД “Вук Караџић” из Орашја, а затим је председник општине Варварин Војкан Павић прогласио отвореним 60. такмичење певача аматера “На извору крај киселе воде”.

Фото: М. Ђорђевић

“У години када бележимо јубилеј овог такмичења можемо бити поносни што ово такмичење има традицију која је дужа од многих других познатијих такмичења. За дуговечност такмичења “На извору крај киселе воде” можемо захвалити свима вама који сте својим интересовањем и подршком допринели да се одржи пуних шест деценија” поручио је председник општине Војкан Павић, поздравивши у име Општине Варварин и локалног руководства присутне у Дому културе у Орашју и приметио да су од почетка одржавања овог такмичења, далеке 1958. године, многе генерације Орашана учествовале у његовом организовању, а “многе генерације певача аматера исказивали своје амбиције и таленат”.

“Општина Варварин је и до сада подржавала овакве манифестације. И у будуће ћемо подржавати све културно уметничке активности за које наши грађани искажу потребу и на тај начин ћемо се трудити да и овај сегмент живота наших грађана пропратимо и створимо боље услове, као што се трудимо да учинимо и на другим пољима”, нагласио је председник Павић.

Фото: М. Ђорђевић

Чланица Управног одбора Друштва српских домаћина Душица Чолић изразила је своје импресије оволиком упорношћу и жељом да се прикаже наше народно стваралаштво.

“Вама родитељи поручујем да сте лепо васпитали ову нашу децу и да су вечерас приказали такву једну параду поноса да сигурно њихов образ неће да се застиди ни пред њиховим прецима ни пред њиховим потомцима”, поручила је Душица Чолић уручивши захвалницу Месној заједници Орашје за унапређење културе на селу.

У ревијалном делу наступили су звезде такмичења “Никад није касно” Есад Попара и Шефћет Ринго Хамидовић, као и солисти на хармоници Андрија Кута Јовановић и Алекса Стевановић, док се у такмичарском делу 60. такмичења “На извору крај киселе воде” представило петнаесторо певача аматера, под музичком пратњом оркестра Томице Матејића и Милана Јовановића Куте, од којих је најмлађа била Сара Анђелковић из Бачине која има само 6 година, а најстарији Раде Петронијевић из Бошњана.

Фото: М. Ђорђевић

Треће место на овом јубиларном такмичењу освојила је Дијана Петровић из Опарића, други је био Горан Петронијевић из Орашја, док је прва награда припала Стевану Васићу из Дубича који је, поред новчане награде, добио и торту коју је за ову прилику обезбедило Удружење “Слатки осмех” из Јагодине.

Манифестацији “На извору крај киселе воде”, поред љубитеља праве народне музике, присуствовали су и председник Општине Варварин Војкан Павић, председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић, заменик председника Скупштине општине Братислав Ташић, директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин, чланица УО Друштва српских домаћина из Београда Душица Чолић, као и председници Савета Месних заједница Село Варварин, Избеница, Бачина, Церница и Горњи Катун.

Фото: М. Ђорђевић

Организатори 60. такмичења певача аматера “На извору крај киселе воде” су Месна заједница Орашје и КУД “Вук Караџић”, под покровитељством општине Варварин, док су медијски покровитељи РТВ Канал М из Параћина и Мега радио Мареново.

Фото: М. Ђорђевић

Фото: М. Ђорђевић

Фото: М. Ђорђевић

Фото: М. Ђорђевић

Фото: М. Ђорђевић

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x