Снимање серије “Шифра Деспот” и у Врњачкој Бањи

Продукцијска кућа “Контраст студио”, чију су ТВ серију “Село гори а баба се чешља” милиони гледалаца волели и радо гледали, овога пута у сарадњи са РТВ Пинк започео је протекле недеље у Специјалној болници “Меркур” у Врњачкој Бањи снимање две епизоде нове хумористичке ТВ серије “Шифра Деспот” у којој ће гледаоци моћи да уживају већ од 16. фебруара.

“Шифра Деспот” је телевизијска викенд серија од 45 епизода. То је елегична социјална комедија нарави и менталитета која прати животне вратоломије главног јунака серије, неспретног и таличног, али талентованог компјутерског програмера Деспота Деспотовића (Ђорђе Марковић).

Поред Ђорђа, у серији неке од главних улога играју Радослав Миленковић, Бранка Шелић и Тамара Крцуновић, док ће се у епизодним улогама појавити преко стотину значајних и афирмисаних српских глумаца и то Љиљана Стјепановић, Олга Одановић, Радош Бајић, Михајло Јанкетић, Лидија Вукићевић, Бранислав Лечић, Катарина Гојковић, Марко Гверо, Борис Миливојевић, Дубравко Јовановић, Маријана Мићић, Милан Чучиловић, Александар Срећковић Кубура, Ерол Кадић, Бранислав Томашевић, Софија Рајовић, Ива Штрљић, Владимир Алексић, Ненад Хераковић, Недељко Бајић, Иван Вучковић, Никола Џамић, Тихомир Арсић, Даница Максимовић, Тихомир Станић и многи други.

Две епизоде серије тренутно се снимају у Врњачкој Бањи и “Меркуру”, на обострано задовољство и као плод дугогодишње успешне сарадње ове две куће, док ће серија приказати и лепоте целе Србије јер се снима на преко 80 различитих локација, а епизоде снимане у “Меркуру” откриће гледаоцима чари најлепше српске бање, где главни јунаци доживљавају тренутке стварања своје љубави.

Спа центар “Римски Извор” такође је био инспиративна локација за снимање, па ће у његовим садржајима глумци уживати на сету али и у слободно време, како би адекватно напунили батерије за рад.

Ово није први пут да је СБ “Меркур” домаћин једној филмској екипи, већ је ово наставак већ потврђено добре сарадње са “Контраст студиом” која траје већ више од деценије, тачније од снимања серије “Село гори а баба се чешља” у којој су неке од сцена такође представиле садржаје здравственог и спа центра “Меркур”.

Серија “Шифра Деспот” се снима под продуцентском палицом Радоша Бајића и “Контраст студија”, а у режији Радоша Бајића и Дејана Зечевића, уз проверни креативни тим који сачињавају директор фотографије Предраг Јочић, монтажери Стеван Марић и Александар Поповић, дизајнер тона Игор Перовић са својим тимом. Сценографи су Драган Мићановић и Маја Ђуричић, костимограф Ивана Несторовић, а маскер Мирјана Стевовић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x