Стопањска “Печењијада” оправдала очекивања

Под слоганом “Печење спаја људе” у насељеном месту Стопања и ове године одржана је гастрономско – туристичка манифестација “Печењијада” коју је од 1. до 3. овог месеца посетило преко 10.000 људи. Отворио ју је Герасим Атанасковић, председник Скупштине општине Трстеник и пожелео свима лепо дружење, уз већ најављен забавни програм, али и дегустације квалитетног прасећег и јагњећег печења.

Првог дана у вечерњим сатима посетиоце су забављали чланови културно – уметничких друштава из Трстеника, са гостима из Крушевца, Варварина и Врњачке Бање. Након свечаног отварања манифестације другог дана су наступили локални извођачи народне музике, а онда је наша естрадна уметница Нада Топчагић отпевала неколико својих познатих лепих песама и одушевила присутне који су уживали и награђивали је аплаузом. Програм другог дана манифестације завршили су трубачи оркестра Дејана Илића.

Концертом Трик-ФX спуштена је завеса “Печењијаде” чији су организатори били Туристичка организација општине Трстеник и Месна заједница Стопања, а покровитељ Општина Трстеник. Према речима директора Туристичке организације Трстеник Владимира Јевтића, “Печењијада” је оправдала очекивања, спојила је и овога пута људе гурмане, љубитеље лепе музике и провода различитих узраста и било је, кажу, за сваког по нешто.

Стопања је, истиче Владимир Јевтић, српска престоница печења, позната по већем броју печењара и по квалитетном печењу у шта су се уверили многи који су овде свраћали, ручали или вечерали. Међу путницима намерницима било је и познатих људи који су задовољни наставили пут аутобусом или аутом.

Стопања има највећи број печењара по глави становника, домаћини су гостољубиви и чувају традицију доброг и квалитетног печења и дочека својих гостију. Тако је то и овога пута било у српској престоници доброг печења и уживања, била је ово још једна успешна манифестација.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x