Велики јубилеј, 40 година Ћеличковања

Изложбом слика и цртежа у Клубу Културног центра Крушевац и отварањем изложбе награђених карикатура од 2013. до 2015. године, као и пригодним програмом у Белој сали ове установе у култури обележен је велики јубилеј, 40 година уметничког рада и стваралаштва “Витеза од Варварина”, мајстора карикатуре Горана Ћеличанина.

Горан Ћеличанин је актуелни директор Општинске библиотеке Варварин, али и од оснивања члан међународног Фестивала хумора и сатира “Златна кацига”. За своје карикатуре освајао је бројне награде широм Србије и Балкана, добитник је Пјерове награде за карикатуру, а његови радови су обишли све континенте одакле и даље пристижу награде и признања.

“Можда би у неком будућем животу био водоинсталатер или тако нешто, можда сам у претходном био нешто друго, али у овом животу функционишем, размишљам, реагујем као карикатуриста и то је мој животни став и опредељење. Књиге које читам гледам као карикатуриста, људе, догађаје и то је оно што сам ја био, јесам и бићу”, рекао је Ћеличанин.

У име општине Варварин обратио се помоћник председника општине Саша Срећковић који је поручио да је Варварин поносан зато што може да се похвали оваквим именом које траје већ 40 година.Срећковић је истакао да је Ћеличанин оставио иза себе траг који је веома значајан и да није случајно то што је сврстан међу мајсторе карикатуре.

О Горану су говорили Гвозден Ђолић из Александровца, члан Општинског већа општине Трстеник Милован Васић, директорка ОШ “Јован Поповић” Снежана Стефановић-Милановић, уредник фестивала “Златна кацига” Ненад Блажић, сатиричар Драгиша Павловић Расински, афористичар Ивко Михајловић. У програму су учествовали ученици МШ “Стеван Христић” из Крушевца, чланови Драмског студија “Бата Миладиновић, док су за музички тренутак били задужени Драган Живановић и Момчило Накић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x