“Светосавска повеља” уручена Мирели Милојевић

У Крушевачком позоришту, у организацији Крушевачке епахије, Културног центра Крушевац и позоришта одржана је Светосавска академија, на којој се традиционално од 2005. године додељује “Светосавска повеља” за највиша достигнућа у области уметности, културе, просвете и науке за град Крушевац.

Циљ награде је истицање и вредновање стваралаштва и њиховог доприноса као трајни облик признања, а овогодишњи добитник ове престижне награде је Мирела Милојевић, проф. физичког васпитања у Школи за основно и средње образовање “Веселин Николић” у Крушевцу.

Благослов за ово свечано окупљање дао је епископ крушевачки господин Давид, а беседу о Светом Сави изнео  је протојереј Владица Столић, архијерејски намесник ћићевачки. У наставку програма, објављена је Одлука о додељивању награде, коју је донео Савет у саставу директор Културног центра Крушевац, председник Управног одбора ове установе, представник Цркве, директор Регионалне телевизије Крушевац и прошлогодишњи добитник “Светосавске повеље”.

Презентирајући образложење, директор КЦК мр Мирослав Смиљковић, нагласио је као опредељујуће квалитете хуманизам, социјалну одговорност и “фасцинантну радну биографију”…

Мирела је и оснивач Спортског друштва “Палестра” са којим је освојила бројне награде, промовишући град и земљу, али и изузетан и посвећен педагог који комплексно и предано брине о деци са посебним потребама. “Светосавску повељу” добитници Мирели Милојевић уручио је градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

У импресивном музичком програму, своје врхунско извођење показали су дечији и мешовити црквени хор “Свети кнез Лазар”, солисти и извођачи – ученици Музичке школе “Стеван Христић” из Крушевца и етно група “Божури царева града”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x