Трстенички матуранти отплесали свој плес у центру града

Уз помоћ и подршку локалне самоуправе, Канцеларија за младе општине Трстеник и ове године је организовала традиционални и свечани матурски плес. На платоу испред зграде Општинске управе општине Трстеник преко 200 младих свршених средњошколаца Техничке школе, Гимназије “Вук Караџић” и Средње школе “Ушће” дружили су се, а на крају и фотографисали за успомену на овај дан.

Пре почетка ове манифестације сви присутни су минутом ћутања одали пошту недавно трагично настрадалим ученицима Основне школе “Владислав Рибникар” и раднику обезбеђења у тој школи. Велику подршку младим матурантима дали су представници локалне самоуправе, њихови родитељи, наставници, рођаци и пријатељи.

Овом величанственом скупу обратили су се председница општине Трстеник Милена Турк и координаторка Канцеларије за младе Катарина Унић. Честитали су матурантима завршетак школовања у средњим школама и пожелели пуно успеха у даљем образовању на вишим школама и Факултетима, да им се остваре сви њихови снови.

Председница Милена Турк је рекла да су по завршетку наредног школовања увек добродошли у свој крај како би га, у повратку, својим стеченим знањем унапредили. На растанку је потекла и по нека суза, многи од њих се неће често виђати, носталгија за дружењем, али, кажу матуранти, све има свој почетак и крај, па и средњошколско образовање.

Ипак, у оној старој нашој изреци су сви сагласни да је “од колевке па до гроба најлепше ђачко доба”. Па нека им је свима срећно и успешно, млади су и пред њима је будућност.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x