Трстеник био домаћин Дечијег фестивала фолклорних ансамбала Србије

У организацији Савеза фолклорних анасмбала Србије и Фолклорног ансамбла “Свети Никола” Трстеник, у биоскопској Сали Дома културе у Трстенику одржан је трећи по реду и завршни Дечији фестивал фолклорних ансамбала Србије.

Покровитељи ове културно – забавне манифестације били су Општина Трстеник и њен Народни универзитет, а Фестивал је свечано отворила, поздравила присутне и учесницима пожелела пријатан боравак у Трстенику председница Милена Турк. Публици су на сцени представили најбоље рангирани фолклорни ансамбли Србије.

“Око 600 деце узраста од првог до осмог разреда основних школа такмичило се у две категорије, млађи и старији узраст деце, а жири је, по новим пропозицијама, одлучивао о најбољима. Посебно су награђена деца млађег и старијег узраста, било је ово лепо такмичење и све похвале за организацију, а победницима Фестивала честитке и желимо им нове наредне успехе”, рекао нам је Иван Буквић, председник Савеза фолклорних ансамбала Србије.

“Људи овде у Трстенику подржавају овакве манифестације, посебно наше културно наслеђе које су нам оставили наши преци да сачувамо и преносимо кроз наредне генерације. Желим да се захвалим и свима који су помогли одржавање поменуте манифестације, са жељом да се поново видимо идуће године”, додао је Буквић.

Трстеничку општину и Расински округ представљала су деца из Фолклорног ансамбла “Свети Никола” из Трстеника и они су освојили треће место и Златну плакету. Председник поменутог фолклорног ансамбла, Далибор Манџукић, задовољан је успехом ове манифестације и захвалио се на подршци и помоћи Општини Трстеник, ППТ “Наменска” А.Д, Туристичкој организацији Трстеник, ресторану брзе хране “Цезар” који су помогли реализацију ове културно – забавне манифестације.

Победник Дечијег фестивала фолклорних ансамбала Србије било је Фолклорно удружење “Мало Црниће” из истоименог места, док је друго место припало КУД-у “Ваљарица” из Ваљева. Победницима овог Фестивала уручене су робне и новчане награде.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x