Трстеник добио фабрику за производњу аутомобилских компоненти

Отварајући нову фабрику каблова за ауто индустрију “Amphenol Automotive Technology d.o.o.” у Индустријској зони у Трстенику, у којој ће у наредном периоду бити запослено 1.000 људи, председник Републике Србије Александар Вучић оценио је да данас Србији у економском смислу иде пуно боље него ранијих година.

Нагласивши да промене на боље не могу бити једноставне и да ништа не може да се промени преко ноћи, председник Вучић је истакао да људи то већ осећају и знају да ће пензије и плате у наредним годинама бити веће него данас.

“Затварани су нам од деведесетих, а поготово од двехиљадитих сви погони које смо имали у Трстенику, али не само у Трстенику већ и у Крушевцу, Краљеву, у читавом Расинском и Рашком округу. Зато је данас за све нас ово важно, да радимо оно што је посао свих послова, да отварамо фабрику и да нађемо посао за људе да нам људи не би напуштали земљу и Трстеник”, подсетио је председник Вучић изневши податак да је у последњих 20 година Трстеник напустило 20% становништва.

“То не сме да буде будућност, зато морамо да радимо још више, још вредније, а ја вам обећавам да ћемо да наставимо да радимо, да градимо и да доводимо инвеститоре и да ћемо још људи из Трстеника да запослимо овде где живите да не морате да идете по белом свету”, поручио је председник Републике пред више хиљада окупљених грађана.

Америчка компанија “Amphenol Automotive Technology d.o.o.” осим у Србији има фабрике у још 40 земаља, а њихови производи налазе се у свим уређајима који имају електронику. Ова компанија највећи број запослених има у производњи аутоматике у аутомобилској индустрији.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x