У Грабовцу почео први меморијални турнир у малом фудбалу “Дачини дани”

На школском игралишту за мале спортове у насељеном месту Грабовац, синоћ је почео први по реду меморијални турнир у малом фудбалу “Дачини дани” који ће трајати три дана када ће, после полуфинала и финала, бити проглашени победници овог турнира на коме је пријављено укупно 26 сениорских екипа.

Организатори су Дачина неутешна породица и Месна заједница Грабовац, уз помоћ општине Трстеник и већег броја спонзора. Пре почетка турнира Дачина мајка Ивана Павловић нам је рекла да је њен покојни син Дача највише волео да са осталим дечацима игра фудбал баш на овом терену у школи коју је похађао. Ивана се овом приликом захвалила свима на несебичној помоћи приликом Дачиног лечења.

Да подсетимо да је дечак Дамјан Дача Павловић боловао од тумора и после дужег лечења дечак је преминуо на Интензивној нези неурохирургије КЦС у Београду. Након три месеца од његове смрти, у спомен на малог борца, веселог дечака и доброг ученика, на школској згради у Грабовцу његови другари су осликали његов мурал. Испод су написали “Увек у срцу, никад заборављен Дамјан Дача Павловић 2009-2022”.

У знак сећања на Дачу почела је организација овог турнира у малом фудбалу. Медијски покровитељи су РТВ Трстеник и трстенички “Флеш” радио.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x