У Рујишнику одржани 15. по реду “Дани купине”

Месна заједница Рујишник је и ове године, под покровитељством општине Трстеник, била успешан организатор традиционалне, 15. по реду културно – забавне манифестације “Дани купине 2023”. Помоћ у организацији пружили су бројни спонзори, па је тако настављена дугогодишња традиција Рујишника познатог по производњи купине.

Почетак манифестације обележио је обред сечења славског колача, уз молитву коју је присутнима казивао јереј Никола Вујовић, са овогодишњим колачаром Александром Јовановићем, који је колач за наредну годину предао Зорану Радосављевићу. У име локалне самоуправе присутнима се обратио заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац, честитао успешну организацију и пожелео пуно успеха у наредним манифестацијама и напоменуо и то да ће општина Трстеник и даље помагати средствима развој овог, али и осталих насељених места.

Председник Месне заједнице Рујишник Милорад Марковић поздравио је све присутне и захвалио на помоћи у организацији “Купинијаде” која је одржана и овога пута у дворишту основне школе у Рујишнику. Вредне домаћице су дале свој допринос успеху манифестације излагањем својих производа од купине и торти, а чланови КУД “Медвеђа” из Медвеђе су својим програмом забављали присутне.

На крају је организатор поделио захвалнице институцијама и појединцима који су помогли одржавање “Купинијаде” у Рујишнику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x