Удружење винара, воћара и виноградара “Свети Трифун” организовало манифестацију у славу љубави и вина

Туристичка организација општине Трстеник и Удружење винара, воћара и виноградара “Свети Трифун” организовали су по 10. пут пољопривредно-културну манифестацију у славу љубави и вина. Покровитељ је била општина Трстеник, а у реномираном ресторану “Клуб” тим поводом окупио се велики број Удружења са својим сувенирима и експонатима, као и примерцима домаћих вина.

На овом скупу били су представници локалне самоуправе, угледни гости, пољопривредници. После резања славског колача, које су извршили свештеници трстеничке цркве, уследила је здравица, а затим се присутнима уз добродошлицу краћим излагањем председник општине Трстеник Александар Ћирић. Изведен је и пригодан културно-уметнички програм, а затим су уручене плакете заслужним појединцима и предузећима.

Награђени су и произвођачи вина са подручја трстеничке општине, на основу претходне оцене комисије. Винарија “Милосављевић” и бренд “Вила вина” из Бучја имају најквалитетнија вина аутохтоних сорти грожђа, а доказали су се у земљи и иностранству. Производе сорте “Тамљаника” и “Прокупац”.

Зоран Мирковић испред Удружења винара, воћара и виноградара “Свети Трифун” је исто тако изузетан произвођач квалитетних вина. Три награде за квалитет вина, као и за најлепши штанд на манифестацији, добио је Мирослав Вукадиновић из Мијајловца.

Наши саговорници, произвођачи вина у трстеничкој општини, рекли су нам да је производња воћа и вина сложен и одговоран посао, мора се уложити пуно труда, рада и средстава да би се од винограда, воћњака па све до бачви постигао добар резултат и квалитет производа на тржишту.

Пољопривредницима се до сада није посебно обраћала пажња, па су морали сами да се сналазе да би покрили уложено. Они се надају да ће Министартво пољопривреде пронаћи решења за овакво стање и помоћи пољопривредницима да се опораве и направе много боље од ових резултата.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x