Уједињени зелени фронт за подршку узгајању и ситних животиња

Уједињени зелени фронт (Зелени Србије и Зелена еколошка партија – Зелени) упутиће иницијативу Министарству пољопривреде и заштите животне средине да у систем подршке пољопривредним узгајивачима и руралном развоју путем подстицаја и субвенција уведе и узгајање коња и ситних домаћих животиња: кунића, живине: патке, ћурке и кокошке (осим родитељских), голубова, паунова, паса и мачака, најављују из ових странака.

“У Србији постоји велики број узгајивача који улажу сопствена средства за узгајање ситних животиња (голубова, паса, кунића), а који за сада немају подршку од државе. С обзиром на стање у српској пољопривреди, на позитивне кораке које је надлежно министарство већ учинило, предлажемо да се прошири подршка државе и на поменуте узгајиваче. Оваква врста подстицаја не би била велико оптерећење за државу Србију, али би и те како подстакла младе људе да се одваже и закораче у ову врсту агробизниса”, поручују из Уједињеног зеленог фронта.

У тренутку када је свако радно место важно, али и када се тражи начин да се запосли што више младих људи, Зелени у Србији сматрају да би проширивањем подстицаја на коње и ситне домаће животиње отворили једну зелену економску нишу и на тај начин одређеном броју људи осигурали егзистенцију и помогли да унапреде бизнис.

“Зелени фронт зна и одлучно поздравља уредбу која је на снази и која прописује обим средстава, врсте и максимални износи по врсти подстицаја за генетско унапређење квалитетних приплодних млечних крава, квалитетних приплодних, товних крава, квалитетних приплодних оваца и коза, квалитетних приплодних крмача, родитељских кокошака тешког типа, родитељских кокошака лаког типа, родитељских ћурки, квалитетних приплодних матица рибе шарана и квалитетних приплодних матица рибе пастрмке; тов јунади, тов јагњади, тoв jaрaди и тов свиња; краве дојиље; кошнице пчела и производњу конзумне рибе”, стоји у саопштењу Фронта.

Уједињени зелени фронт (Зелена еколошка партија – Зелени и Зелени Србије) предлаже да Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2017. години држава обухвати и ситне животиње као што су неке врсте живине, голубови, коњи, кунићи, пси и мачке, у циљу очувања наведених врста и унапређења њиховог узгајања.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x