Ускоро реализација пројекта трстеничког Центра за социјални рад у школама

Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Општине Трстеник, у сарадњи са искусним експертима из области превенције и рада са децом и младима са проблемима у понашању, Центар за социјални рад Трстеник реализује пројекат под називом “Организовање саветодавно – терапијских и социјално едукативних услуга у раду са децом и младима са проблемима у понашању”.

Пројектом су планиране одређене активности које би се реализовале у двема средњим школама и једној основној у трстеничкој општини, док су ове активности саветодавно – едукативног карактера и усмерене су на превенцију неприлагођеног и друштвено неприхватљивог понашања деце и младих, наглашава директор трстеничког Центра за социјални рад Драгојло Минић.

“Планирали смо тим поводом разговоре у фокус групама са представницима психо педагошких служби, одабраних школа на тему актуелних проблема са којима се суочавају у раду са ученицима, у области вршњачког насиља, недисциплине, неуважавања ауторитета, сарадње са родитељима и слично. Сличан разговор на поменуту тему организовао би се са делегираним ученицима истих школа, ђто би омогућило упоређивање ставова стручних радника и ученика у сагледавању наведених проблема, а све то би представљало основ за организацију трибина у школама”, објашњава Минић.

У сали ове социјалне установе, у циљу организације наведених активности, одржан је састанак директора Центра за социјални рад Драгојла Минића са представницима психолошко – педагошке струке и директорке Гимназије “Вук Kараџић” у Трстенику на коме је постигнут договор о реализацији овог пројекта.

Састанку су присуствовали и модератори састанка, Радомир Јевтић, дипл. спец. педагог и социјални радник, лиценцирани тренер на програму подршке професионалцима у раду са децом и младима са проблемом у понашању и Слађана Макрагић, дипл. спец. педагог са дугогодишњим васпитним искуством у извршењу кривичних санкција Васпитно – поправног дома у Kрушевцу, који уједно и реализују ове пројектне активности.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x