Ускоро реконструкција деонице пута кроз Попину

Крајем прошле године завршени су реконструкциони радови на деоници пута кроз село Дубље према Попини која је била у веома лошем стању и представљала је велики проблем, нарочито зими, за одвијање саобраћаја, вршено је редовно крпљење ударних рупа, али су се нове отварале.

Иста ситуација је и на путу кроз село Попина према Брезовици и Стублици, али захваљујући разумевању и помоћи општине Трстеник и Министарства привреде Републике Србије ускоро ће на деоници пута кроз ово село почети реконструкциони радови.

Тим поводом, на лицу места нашао се председник општине Трстеник Александар Ћирић са сарадницима и представницима ЈП за уређење грађевинског земљишта у Трстенику где их је примио и поздравио председник МЗ Попина Љубомир Крњинац са једним бројем пристиглих мештана.

“Сагледали смо стање ове деонице пута кроз Попину према Брезовици која је у веома лошем стању и ускоро ћемо почети радове. Овај пројекат финансира општина Трстеник у сарадњи са Министарством привреде Републике Србије, а кроз пројекат ЕИБ 9. Конкурс је био расписан пре два месеца, ми смо конкурисали за неколико путних праваца, али су нам за сада одобрена само три, овај правац, затим правац од Мале Сугубине према Риљцу и трећи правац је кроз село Божуревац”, истиче председник трстеничке општине Александар Ћирић.

Он додаје да је у току и јавна набавка после које ће се кренути у реализацију поменутих пројеката. “Ове године биће расписан и конкурс ЕИБ 10 који исто тако предвиђа суфинансирање,по 50 одсто општина и Министарство привреде, па ће се реконструисати и остали путни правци. ЈП за грађевинско земљиште израђује пројектну документацију за још неколико путних праваца који су исто тако у најлошијем стању”, каже Ћирић.

Председник МЗ Попина Љубомир Крњинац захвалио је локалној самоуправи и председнику Ћирићу на разумевању и помоћи коју ова МЗ добија ради побољшање ситуације у инфраструктури овог села истакавши да је ова МЗ до сада имала веома добру сарадњу са локалним руководством.

“Постоји доста проблема које решавамо постепено, а надам се да ће тако и убудуће бити у ихтересу наших мештана који су нам на изборима указали поверење и ми ћемо то кроз план рада оправдати. У овом тренутку путна инфраструктура нам је приоритет и надамо се да ћемо и тај проблем заједно решити”, поручио је председник МЗ Попина Љубомир Крњинац.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x