Успешна сарадња општине Трстеник и фабрике “Amphenol Automotive Technology D.O.O”

Представници општине Трстеник одржали су састанак са менанџментом фабрике “Amphenol Automotive Technology D.O.O” која производи електронске и оптичке конекторе и кабловске системе. Састанку је председавао председник општине Трстеник, Александар Ћирић, а разговарало се о важним питањима и будућој сарадњи.

“Имали смо задовољство да попричамо са руководством ове успешне фабрике и они су нас упознали са досадашњим резултатима, али и проблемима са којима се сусрећу у процесу производње, а и ова фабрика је, као и друге, за време ванредног стања радила смањеним интензитетом, уз примену прописане заштитне опреме. Руководство је изразило жељу о наставку наше сарадње, они ће и даље да улажу и запошљавају раднике према потреби производње”, навео је председник Ћирић.

“Општина са њима има потписан уговор на 10 година међутим, тај рок ће сигурно бити продужен јер за то постоје услови и то је велики значај за нашу општину, а такође и руководство ове фабрике је заинтересовано за даље присуство на овом подручју. Најважнија тема састанка била је реконструкција крова на фабричкој хали који прокишњава и запослени имају проблема када је киша да нормално раде, што ћемо свакако решити. Чули смо од представника “Amphenolа” да су задовољни економским мерама које је донела Влада Републике Србије, у овој фабрици је за сада запослено око 500 радника и сви они редовно примају плату. Производни процес ће пуном паром кренути од 1. јуна, поштују се рокови, као и пословна динамика”, истиче председник трстеничке општине Александар Ћирић додавши да је завршена и индустријска зону чиме је омогућено осталим заинтересованим инвеститорима да улажу у производњу и да запошљавају нове раднике.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x