Успешно реализоване активности трстеничког Црвеног крста

Ову календарску годину Црвени крст у Трстенику завршава успешно, реализован је већи број планираних активности, међу којима су доминирале акције добровољног давања крви где је од хуманих људи прикупљено преко 1.200 јединица крви. Одржавана су и предавања у школама, такмичења из области пружања прве медицинске помоћи.

“Успешна нам је била и активност око рада Народне кухиње, храна је спремана у Дому ученика у Трстенику и наших 150 регистрованих корисника са евиденције Центра за социјални рад било је задовољно квалитетним оброцима. Намирнице смо добијали од Црвеног крста Србије, у сарадњи са Министарством рада и социјалне политике, а социјално најугроженијим грађанима поделили смо прошле године 400 пакета који су садржали намирнице и средства за хигијену. Ове године смо имали дупло мање пакета, па смо били у недоумици шта да радимо и како да подмиримо ове потребе. После нашег дописа наши донатори, којима смо захвални, помогли су нам да набавимо још 120 пакета, тако да смо одрадили овај хумани посао”, наводи Верољуб Миловановић, секретар трстеничког Црвеног крста.

У сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша успешно су реализоване све акције добровољног давања крви, а Миловановић упућује захвалност екипи која је радила технички део акције, као и младим волонтерима који су увек спремни за помоћ.

“Ове и друге активности имаћемо и у 2023. години и надам се да ћемо и њих успешно реализовати. Искористио бих прилику да свим грађанима трстеничке општине пожелим све најбоље у новој години и срећне православне празнике, да их проведу у здрављу и весељу”, поручио је Верољуб Миловановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x