Усвојен буџет Трстеника за 2018. годину

Одборници Скупштине општине Трстеник, уз обиман дневни ред од 24 тачке, својом 14-ом по реду овогодишњом седницом завршили су са заседањем. Седници је председавао председник СО Трстеник Герасим Атанасковић, а једна од најважнијих тачака дневног реда било је усвајање општинског буџета за 2018. годину, док амандмани опозиционе одборничке групе Народне странке (НС) нису добили потребну већину за разматрање и одлучивање.

Одборници трстеничког парламента усвојили су и програм пословања ЈКСП “Комстан” за наредну годину са програмом коришћења субвенција, други ребаланс плана пословања ЈКП “Енергетика” за 2017. годину са предлогом одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом.

“О буџету за наредну годину водила се једна бурна расправа, опозиција је имала нека своја виђења, а било је доста амандмана на предлог буџета. Ми у принципу нисмо прихватили ни један амандман на предлог комисије и на предлог Општинског већа, сви амандмани су одбијени, а у овом тренутку ми који вршимо власт планирамо како ћемо да прикупимо и да наменски потрошимо новац из буџета, јер да смо усвојили предлоге амандмана за промене у буџету, онда би смо практично пустили опозицију да води општину. Међутим, док је на власти наша коалиција ми ћемо радити по договору и у интересу грађана, јер смо то обећали пре избора”, поручио је председник СО Трстеник Герасим Атанасковић.

У свом излагању на седници Скупштине председник општине Трстеник Александар Ћирић рекао је да ће извршење плана до краја ове године бити 100 одсто, што најбоље показују корисници буџета, Јавна предузећа, Јавне установе, Спортски савез, клубови, као и пољопривредници који су изразили задовољство због добијених средстава.

“Овај усвојени буџет за 2018. годину упутили смо Министарству финансија Републике Србије које нам је дозволило да за 6 одсто можемо повећати неке приходе. Трудили смо се да тај укупни износ буде реалан, наредне године ћемо имати већи број инвестиција, наставићемо започете послове у наредној години. То је дуго најављиван и очекиван пројекат водоснабдевања са извора Ћелије за насељена места са леве и десне стране Западне Мораве, а обезбедили смо и средства како би смо били спремни да изађемо у сусрет захтевима инвеститора”, нагласио је Ћирић додавши да је у плану и фабрика која ће упослити нове раднике, што је исто тако предвиђено буџетом.

Он је додао да је општина Трстеник одвојила смо значајна средства и за пројекат реконструкције Зелене пијаце, завршен је и тендер за изградњу новог висећег моста, изабран је извођач и ускоро ће започети радови.

“Уредићемо и простор за шетње и рекреацију, а исто тако смо издвојили значајна средства за инфраструктуру општинских путева у износу од 136 милиона динара из буџета. Ми смо непосредно од Републике добили 750 милиона динара, ове године смо реализовали доста планираних послова, а настављамо даље у интересу грађана општине Трстеник”, поручио је председник општине Трстеник Александар Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x