Варварински матуранти плесали у центру града, матура прослављена и уз коло и трубаче (ФОТО и ВИДЕО)

У Пешачкој зони у центру Варварина, тачно у подне, плесали су матуранти Средње школе Варварин традиционални матурантски плес, квадрил уз звуке оперете “Слепи миш” композитора Јохана Штрауса, а на крају се заиграло и српско коло, Моравац и Ужичко.

Матуранте је поздравила председница општине Варварин, др Виолета Лутовац Ђурђевић честитавши им последњи дан школе и захваливши им се на прелепој слици коју је, захваљујући матурантима, центар Варварина данас имао.

“Ово је дан када сте затворили једно важно поглавље у вашим животима, али истог дана сте и отворили можда и још значајније и поглавље са још више одговорности. Желимо вам пуно успеха у даљем раду и даљем школовању, да упишете жељене факултете и да се општина Варварин поноси вама на сваком следећем вашем кораку”, поручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Матурантском плесу, поред родитеља, професора и грађана, присуствовали су и представници локалне самоуправе, заменик председнице општине Дејан Милановић, помоћник председнице Александар Марковић, председник Скупштине Војкан Павић, његова заменица Јелена Весић и директорка Средње школе Варварин Зорица Дамњановић.

Након плеса, матуранти су наставили славље са трубачима испред Средње школе Варварин и на платоу код фонтане у центру града. Организатори матуранстког плеса и ове године су били Средња школа Варварин и Канцеларија за младе општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x