Варварински пољопривредници посетили 85. Међународни сајам пољопривреде

Центар дешавања у аграру, не само у нашој земљи него и у региону, ових дана је Нови Сад где се одржава 85. Међународни сајам пољопривреде.

Саветник за пољопривреду, водопривреду и рурални развој Александар Живковић подсећа да, већ традиционално, општина Варварин организује посету сајму како би пољопривредни произвођачи из наше општине могли да присуствују овом догађају, да се упознају са најновијом пољопривредном механизацијом, новитетима у агроиндустрији, органској производњи и сточарству.

“Због великог интересовања посета је организована 17. и 18. маја, а било је укупно 120 путника. Радује и то да је ове године било доста младих пољопривредника, што говори да су млади све више заинтересовани за пољопривреду”, наглашава Живковић.

Он истиче да су највише пажње пољопривредницима привукле атракције овогодишњег сајма на изложби сточарства, где је награду ове године за најтеже грло у говедарству однео бик Диско, Ветеринарског завода у Крњачи, тежак 1.600 килограма.

Такође, према Живковићевим речима, велику пажњу је привлачила и пољопривредна механизација где се истиче вадилица шећерне репе “Holmer-40Т”, вредна 600.000,00 евра и трактор “John Deere” вредности 300.000.00 евра. Он изражава наду да ће у неком будућем временском периоду и овакве машине бити на пољима наше општине.

“Органска производња у свету има све значајније место, тако да су излагачи са органском храном доста пажње привукли нашим пољопривредницима па је могуће очекивати да се више пољопривредника у нашој општини одлучи за овакав вид производње”, оцењује саветник за пољопривреду, водопривреду и рурални развој општине Варварин Александар Живковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x