“Васкршња изложба цвећа” у Варварину окупила произвођаче украсног цвећа и биља из неколико градова и општина

Пролећни цветни расад, саксијско цвеће, кактуси и сукуленте, дендролошки материјал, као и пратећи баштенски програм, посетиоци “Васкршње изложбе цвећа”, одржане протеклог викенда на платоу испред хотела “Плажа” у Варварину, могли су да разгледају, али и да пазаре. На изложби су се представили произвођачи украсног цвећа и биља из Крушевца, Ниша, Ћићевца, Трстеника, а изложене су биле и неке егзотичне биљке.

Власница цвећаре “Катин цветни кутак” из Варварина, Катарина Мијајловић, истиче да јој је примарни посао цвећарство. “Држим цвећару већ седам година и одувек сам желела да своју креативност искажем кроз прављење неких лепих цветних аранжмана и букета, а овде сам изложила саксијско цвеће. Увек сам имала људе око себе на које сам могла да се ослоним и који су ми помагали у свему што ми је било потребно, а што се тиче цвећарства”, рекла нам је Катарина Мијајловић.

Расадник “Чабрић” из Великог Шиљеговца је расадник са вишедеценијском, породичном традицијом. Невена Чабрић истиче да је њен деда међу првима у Великом Шиљеговцу кренуо са овим послом и наглашава да су се на изложби представили са четинарима, перенама, шибљем и доста различитих врста украсног дрвећа.

Изложбу цвећа у Варварину пратила су и стручна предавања из области соларне енергије и проблема у повртарској производњи, у организацији компаније “Agrohemijaseed” из Лесковца. Организатори “Васкршње изложбе цвећа” су нам казали да је у плану да ова изложба постане традиционална.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x