Велика људска хуманост поново дошла до изражаја

Још једна у низу успешних досадашњих акција добровољног давања крви одржана је у Трстенику, у реализацији Црвеног крста Трстеник и у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, што овај град и целу општину сврстава међу најбоље у овој области, не само у Расинском округу него у целој Србији.

Према речима Верољуба Миловановића, секретара трстеничког Црвеног крста, потребе за крвљу у последње време су велике, пре четири, пет година организоване су четири редовне акције годишње, сада ће их до краја ове године бити укупно једанаест, а наредна акција је већ 21. септембра. У овој акцији у холу Дома културе крв је дало 113 хуманих људи, међу којима је било и 23 припадница лепшег пола, међу њима има и вишеструких давалаца крви и свака им част, истиче Верољуб Миловановић.

Било је и девет нових учесника акције, а Миловановић се овом приликом захвалио свим учесницима и дугогодишњим сарадницима – Заводу за трансфузију крви из Ниша, који реализују технички део акције. Наравно и овога пута, напомиње Миловановић, акцију су помогли својом улогом млади волонтери Црвеног крста.

Сва прикупљена крв, као и раније, служи искључиво за лечење грађана трстеничке општине у Здравственим центрима Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x