За Локални акциони план запошљавања 15 милиона динара

Председник општине Варварин Војкан Павић и директор Националне службе запошљавања – Филијала Крушевац Предраг Марковић потписали су Споразум о реализацији Локалног акционог плана запошљавања (ЛАПЗ) за 2019. годину.

У оквиру овог програма општина Варварин је издвојила 6 милиона динара, а Национална служба за запошљавање 9 и, према речима председника Павића, ради се о програму јавних радова, као и субвенционисању запошљавања незапослених лица из теже запошљивих категорија.

“Општина Варварин је издвојила 6 милиона динара, од Националне службе за запошљавање смо добили 9 милиона тако да се надам да ћемо веома брзо да распишемо и конкурс како би могли што пре да кренемо са тим радовима”, рекао је председник Павић.

Директор крушевачке Филијале НСЗ Предраг Марковић, истакавши задовољство потписивањем овог Споразума са општином Варварин, трећом локалном самоуправом у Расинском округу, после Крушевца и Трстеника, изразио је очекивање да ће тих 15 милиона динара успешно и на прави начин бити утрошено како би што више грађана општине Варварин могло доћи до посла кроз наведене програме.

Јавни позиви биће расписани 15. маја, а Марковић је овом приликом позвао све који су конкурисали по позивима НСЗ, а евентуално нису успели да добију средства због финансијских ограничења, да се јаве на овие јавне позиве.

“Оно што је врло битно јесте да годинама већ имамо сарадњу са општином Варварин, ја се надам на обострано задовољство и да је већи број лица прошао кроз разне мере које смо ових година имали. Ове године опредељена су средства за три програма које ћемо спроводити, а ради се о програму јавних радова који ће, надам се, бити врло интересантан с обзиром на део послова који треба да се ради у општини, други је програм самозапошљавања који треба да доведе до тога да се нови привредни субјекти оснују на територији општине и трећи програм су субвенције послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих”, навео је директор НСЗ – Филијала Крушевац Предраг Марковић.

Марковић је посебно истакао да је општина Варварин препозната као добар партнер Националне службе запошљавања, што се види и преко износа средстава која се одобравају и повећавају из године у годину.

“Ја се надам да ћемо са овим послом наставити и даље и да ћемо, на опште задовољство пре свега незапослених и послодаваца са територије општине Варварин, али и нас из НСЗ, моћи да спроведемо активности и да број незапослених сведемо на најмању могућу меру”, поручио је Марковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x