Отворен “Авантура парк” на Јастрепцу

На Јастрепцу је данас, у присуству министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, отворен “Авантура парк”. Тиме се обогаћује спортско – рекреативна понуда града Крушевца, а нови садржаји на најшумовитијој српској планини допринеће додатној атрактивности и популаризацији крушевачког краја као пожељној туристичкој дестинацији.

Комплекс “Авантура” парка садржи Зип лајн, вештачку стену, дечје игралиште, мини Зип и шах, навела је заменица градоначелнице Крушевца Весна Лазаревић и додала да су сви садржаји пројектовани тако да њихова монтажа и коришћење ни на који начин не угрожавају постојеће дрвеће и природно окружење, док су боје, материјализација и други елементи садржаја су у складу са амбијенталним карактеристикама подручја.

Средства су обезбедили Град Крушевац у износу од 12.281.204,00 динара  и ресорно Министарство које је издвојило 25 милиона динара, а заменица градоначелнице Весна Лазаревић наглашава да оно што је приоритет у наредном периоду што се тиче Града је обезбеђење квалитетне припадајуће путне и др. инфраструктуре.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је да се изградњом “Авантура парка” отвара перспектива Јастрепца као ревитализоване туристичке дестинације, с обзиром на вишедеценијску девастацију. За почетак, вратиће се епитет традиционалног градског излетишта, а изградњом “Моравског коридора” и увођењем нових авио-линија са нишког аеродрома биће отворене додатне могућности. Циљ је да се повежу топ дестинације Копаоник, Врњачка Бања, Ниш и Соко Бања са овом регијом.

Иницијатор идеје је корпорација “Трајал” који управља постојећим комплексом “Јастребац лејк ризорт”, а генерални директор Милош Ненезић, истакавши да ова корпорација има дугорочан план развоја “Јастребац лејк ризорта”, захвалио се Граду Крушевцу што је подржао и препознао пројекат као битан за туристички развој краја и притом обезбедио и финансијско учешће.

Такође и ЈП “Србија шуме” је својом подршком допринело успешној досадашњој реализацији Авантура парка, док је предузеће “Југопревоз Крушевац” продужило аутобуске линије и то до самог улаза у нови туристички комплекс.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x