За стипендирање најбољих студената више од 6 милиона динара, општинска стипендија велики подстрек студентима

Општина Варварин и ове године стипендира најбоље студенте и постдипломце државних факултета који су на претходној години студија остварили просек изнад 8.0. Право на стипендију, која на месечном нивоу износи 9.000,00 динара, остварило је 67-оро будућих академских грађана.

Марина Милановић је студент мастер модула примењене екологије на Природно – математичком факултету у Крагујевцу и корисник је општинске стипендије протеклих 3 година.

“Ова стипендија је јако значајна за нас студенте зато што представља одређени вид мотивације, знам колико ми је било важно да остварим добар просек и да имам добре оцене како бих стварила ову стипендију и иако сам увек имала услова да узмем и државну стипендију, моја одлука је увек била да уземм општинску стипендију”, рекла нам је Марина Милановић.

После мастер студија планира да упише и докторске, а жеља јој је да знање остварено на факултету усмери на пројекте који се тичу екологије, конкретно за општину Варварин и за напредак свог краја.

Студент четврте године студија електронике на Електронском факултету у Нишу Никола Анђелковић и ове године је остварио услове за општинску стипендију и упућује захвалност општини Варварин на овој помоћи која им веома значи.

“Након завршетка основних академских студија планирам да упишем мастер, а за после ћемо видети, запослићу се вероватно”, каже Анђелковић.

Ивана Луковић студент је треће године Рударско – геолошког факултета Универзитета у Београду, а у протеклој години је завршила са свим десеткама и за њу ће бити приређен и пријем код председнице општине Варварин. Поред успеха на факултету, Ивана се бави и сликарством и веома је успешна и у томе.

“Ове године по први пут сам корисник ове стипендије и пре свега бих се захвалила општини Варварин. Нама ова стипендија осим материјалног пре свега значи један ослонац, као и огроман подстрек у будућем студирању”, наводи Ивана Луковић.

За стипендирање најбољих студената у школској 2020/21, буџетом општине Варварин предвиђено је нешто више од 6 милиона динара, за милион више у односу на прошлу годину, истакла је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и изразила задовољство тиме што је ове године број стипендиста већи за тринаесторо.

“Захвалила бих се нашим студентима на томе што су тако добри и вредни и што уче јер представљају будућност наше општине, а општина Варварин ће улагати и убудуће у наше најбоље студенте и у таленте. Општинска стипендија износи 9.000,00 динара, што је више од републичког просека и ове године смо имали и већи број студената корисника наше стипендије и тиме смо и у буџету за 2021. годину додали још милион динара за стипендирање наших талената, тако да је општинско руководство за ове намене издвојило више од 6 милиона динара”, наглашава председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x