Забавни парк “Шаренград” за богатију туристичку понуду Крушевца

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић и министар финансија Синиша Мали присуствовали су данас у Крушевцу, у оквиру обележавања 650 година од оснивања града, отварању новог забавног парка “Шаренград”.

Матић је прецизирала да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација за овај пројекат, који ће обогатити туристичку понуду Крушевца, издвојило 105 милиона динара, а Град Крушевац 27,6 милиона динара.

Она је нагласила да то министарство и иначе пружа подршку развоју туризма у Крушевцу, при чему је навела податак да је од 2015. године, закључно са 2021. годином за туризам у том граду издвојено 176 милиона динара.

“Шаренград је највећи наш пројекат и верујем да ће деца из Крушевца и околине уживати у овој туристичкој атракцији”, рекла је министарка, оценивши да тај град у последњих пар година доживљава једну врсту процвата туризма.

Према њеним речима, то показује чињеница да је Крушевац прошле године, која је због пандемије била најлошија за туризам, имао пораст броја ноћења од 27 одсто.

Министарка је оценила да то говори да Крушевац има велики капацитет за развој туризма, а томе доприносе и други туристички садржаји, међу којима су бројни споменици културе, Трг глумаца, Парк минијатура, излетиште Јастребац, Рибарска бања и други.

Матић је истакла и да Крушевац последњих година има све више манифестација, најавивши да ће то министарство настојати да унапређује туристичку понуду овог града.

Директорка Туристичке организације Крушевац и директорка забавног парка “Шаренград” Сузана Милосављевић навела је да је изградња тог парка трајала две године, при чему је изразила задовољство због тога што је отворен на дан великог јубилеја, 650 година постојаја Крушевца.

Милосављевић је нагласила да је Крушевац добио још један репрезентативан туристички садржај, истакавши да је стара српска средњовековна престоница на добром путу да понесе и епитет значајног туристичког центра.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x