Закључена збирна изборна листа кандидата за одборнике у Скупштини општине Варварин, на изборима 21. јуна 5 изборних листа

Општинска изборна комисија (ОИК) у Варварину донела је решење о утврђивању збирне листе кандидата за одборнике у Скупштини општине Варварин, за учешће на локалним изборима заказаним за 21. јун 2020. године, рекла нам је председница комисије Гордана Петровић.

“С обзиром на то да се 21. јуна 2020. године заједно са републичким одржавају и локални избори, односно избори за одборнике у Скупштини општине Варварин, Општинска изборна комисија је у претходном периоду заиста вредно радила тако да користим ову прилику да се захвалим и свим члановима ОИК на једној доброј и конструктивној сарадњи”, истиче председница комисије Гордана Петровић и додаје да је ово радно тело утврдило и изглед, боју и садржину гласачких листића.

ОИК-у је, до утврђеног рока, односно до 5. јуна у поноћ, предато укупно 5 изборних листи, које су проглашене од стране ОИК и то под редним бројем 1 “Александар Вучић – За нашу децу”, под бројем 2 је коалиција “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, под бројем 3 на гласачком листићу биће ГГ “Темнићка алтернатива – Братислав Петровић Баја”, на броју 4 налазе се “Српски радикали”, док је на броју 5 на гласачком листићу ГГ “Наши људи – др Гордана Чабрић”.

“Све изборне листе су поднеле 35 кандидата за одборнике у Скупштини општине Варварин, осим изборне листе “Српски радикали” на чијој изборној листи се налази 25 кандидата. Грађани ће моћи да 21. јуна 2020. године своје бирачко право искористе на 40 бирачких места, док је укупан број бирача уписан у Јединствени бирачки списак, који се води за општину Варварин, 15.427″, наводи Гордана Петровић упутивши позив свим грађанима општине Варварин да 21. јуна изађу на изборе и искористе своје бирачко право.

Све изборне листе са кандидатима за одборнике у Скупштини општине Варварин, са свим чињеницама и радњама до којих је долазило током предаја изборних листи, могу се погледати на сајту општине Варварин, на овом линку. Важно је на крају додати и да је број предатих изборних листи исти као и 2016. године, када је на локалним изборима учествовало 5 странака и група грађана, а мандате су освојиле 4.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x