Завршен осмодневни шаховски турнир у Дубљу

У реномираном кафићу у селу Дубљу код Трстеника управо је завршен осмодневни шаховски турнир по Сонеборг-Бергеровом систему на коме се такмичило 7 шахиста и једна шахисткиња. Темпо игре по играчу био је 30 минута, играо је свако са сваким, уз обавезно присуство шаховског часовника.

Организатори овог турнира су познати трстенички и дубљански шахиста Борисав Видаковић Бора, освајач првог места на Првенству “Прве петолетке” 1971. године и исто тако успешна шахисткиња Милка Ранковић, која је наступала на такмичењима за екипу “Прва петолетка” из Трстеника. Спонзори за награде били су угледни привредници Милун Ранковић, Миливоје Чајетинац и Марко Петрашиновић.

“Било је ово једно лепо дружење, али и подсећање на добра стара времена дубљанског шаха, када смо са изузетном екипом села Дубља освајали награде на такмичењима, а поготово смо били успешни на сеоским олимпијадама, али и другим такмичењима”, подсећа се Борисав Бора Видаковић и истиче да су на овом турниру шахисти показали солидно знање, борили су се поштено, али најбољи резултат на крају и награду у износу од 1.600 динара освојио је Владимир Срејић.

Ево и пласмана осталих такмичара, друго место Милка Ранковић, треће место Верољуб Срејић, четврто место Љубодраг Бубо Пецић, пето место освојио је Микица Видаковић, шести је био Милун Ранковић, седми Горан Чајетинац Чаки, док је последње осмо место и награду у износу од 400 динара освојио Љубиша Видаковић.

“Ја се овом приликом, у име нас организатора, захваљујем учесницима турнира и спонзорима на учешћу, односно одржавању овог занимљивог шаховског турнира”, поручио је Боривоје Бора Видаковић.

Учесници турнира су се, по његовом завршетку, договорили да заједно у кафићу организују вечеру и тако ставе тачку на осмодневно такмичење, са жељом да и наредног пута буду заједно и у већем броју.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x